Replici revoltătoare la adresa unei femei abuzate sexual: «O meriți!»

13 martie 2016 14:23   Fapt divers
Ultima actualizare:

În vreme ce societatea ar trebui să protejeze și să apere victimele abuzurilor sexuale, care sunt în majoritate femei, mulți le condamnă. O reporteră a publicat pe internet imaginile surprinse pe camerele de supraveghere, unde se vede momentul în care a fost atacată de un pervers.

Reacțiile primite de ea au fost complet neașteptate. Mai mulți bărbați au răspuns revoltător la vederea imaginilor, numind-o pe victimă „curvă” sau „târfă”, și chiar amenințând-o. Mulți dintre ei au dat vina pe ea pentru cele întâmplate, pentru că femeia purta o fustă în timpul atacului, potrivit mic.com.

Si alguien reconoce a este imbécil, favor de identificarlo. Women should be able to walk safely. #FelizDiaDeLaMujer pic.twitter.com/U7flOoJoks— Andrea Noel ϟ (@metabolizedjunk) March 9, 2016

Si alguien reconoce a este imbécil, favor de identificarlo. Women should be able to walk safely. #FelizDiaDeLaMujer pic.twitter.com/U7flOoJoks

„Dacă recunoaște cineva acest imbecil, vă rog să-l identificați”, a scris Andrea Noel în dreptul videoclipului publicat pe o rețea socială. Iar apoi a urmat valul de comentarii pline de ură, primite de la bărbați. „Meriți ce ți-au făcut, pentru că ești femeie, o târfă, o curvă pe care orice bărbat poate să o aibă cum vrea. Data viitoare, sper să fii sodomizată”, i-a scris un bărbat.

Un alt utilizator chiar a amenințat-o cu moartea pe victimă. „Cățeaua naibii. Este vina ta că am fost suspendat (de pe rețeaua socială, n.r.). Când te văd, nu numai că-ți voi ridica fusta, te voi omorî. Cățea”, a scris el. „Nu, e adevărat, ești un gunoi. Femeile care merg în fuste scurte pe stradă cum ai făcut tu merită să fie violate sau omorâte cu pietre, așa cum scrie în scripturi”, a scris un altul.

Întregul incident s-a petrecut în Ciudad de Mexico, marțea trecută (8 martie), chiar de Ziua Internațională a Femeii. În anul 2010, un raport al Națiunilor Unite a relevat că Mexicul este prima țară din lume în ceea ce privește violența împotriva femeilor. Deși grupurile feministe au făcut eforturi pentru a combate abuzurile sexuale de genul celui suferit de Andrea Noel, nu există nicio lege care să le prevină.

Mai multe