Romania are milioane de victime ale harturii pe internet. Cum te poti proteja

27 noiembrie 2017 15:08   Fapt divers
Ultima actualizare:

Hărțuirea online e un subiect pe cât de important, pe atât de ignorat. Tocmai de aceea e bine să știi că victimele nu sunt puține, spre deosebire de măsurile de protecție, scrie Playtech.

Bitdefender publică un studiu cu privire la fenomenul cyber bullying și susține că patru din cinci adolescenți cu vârsta sub 18 ani din România spun că au fost ținta hărțuirilor în mediul online. Atacurile pe internet se bazează pe înfățișare și felul în care se îmbracă victima (67%). Alte motive frecvente pentru care tinerii sunt hărțuiți sunt pasiunile lor și preocupările de zi cu zi (30%), situația materială a familiei din care provin (13%), rezultatele de la școală (12%) și orientarea sexuală (8%).

Două treimi dintre cei hărțuiți nu au povestit nimănui despre incident. Tinerii invocă motive precum teama, lipsa de încredere că ar putea schimba ceva sau că nu au crezut că e necesar să implice și alte persoane, deși au fost afectați în mod direct de agresiune. Cumva evident, cele mai multe hărțuiri sunt pe Facebook, apoi pe Messenger și, la mare distanță, Instagram.

Vezi cifrele despre România care te vor îngrozi!

Mai multe