Ruperea prezervativului, un „scenariu” nedorit, care oferă motive de îngrijorare

12 august 2020 16:05   Fapt divers
Ultima actualizare:

Prezervativul este cea mai sigură opţiune pentru a vă ţine departe atât de bolile cu transmitere sexuală, cât şi de o sarcină nedorită. Însă pentru a fi cu adevărat o metodă contraceptivă sigură, prezervativele trebuie să fie folosite corect pentru a evita orice incident.

Ruperea prezervativului presupune două riscuri majore: sarcina nedorită și contactarea bolilor cu transmitere sexuală. Totuşi, e bine de știut că prezervativele nu se rup atât de ușor pe cât am crede, latexul din care sunt confecționate, precum și lubriafianții aferenți permit o bună elasticitate și pliere pe organul erect.

Cauze frecvente ale ruperii prezervativelor

  • Aplicarea lubrifianţilor uleioşi, principalul motiv al ruperii unui prezervativ. Latexul din care este făcut acest mijloc de protecţie nu suportă acest tip de lubrifianţi.
  • Prezervativele se rup de cele mai multe ori înainte de a fi puse, din cauza unghiilor sau a altor obiecte ascuţite cu care sunt desfăcute.
  • Ambalajul prezervativelor este conceput special să poată fi deschis cu mâna! Nu folosiţi, sub nici o formă, cuţite, foarfeci sau alte instrumente de tăiat! Există posibilitatea să tăiaţi şi prezervativul, odată cu ambalajul!
  • Spaţiul insuficient sau prezenţa aerului la vârful prezervativului sunt alte cauze frecvente ale ruperii acestora. De asemenea, existenţa piercingurilor în organele genitale, îndepărtarea greşită a prezervativului pot duce la ruperea lor.
  • Condiţiile de depozitare necorespunzătoare pot deteriora prezervativele: ar trebui păstrate într-un loc răcoros, uscat, protejat de căldură, lumină şi umiditate excesivă. Buzunarul pantalonilor, comportimentul torpedoului sau portbagajul sunt departe de a îndeplini aceste cerinţe.
  • Prezervativul se foloseşte o singură dată. Un prezervativ utilizat îşi pierde orice proprietate. Poate sună ciudat, dar sunt mulţi bărbaţi care refolosesc prezervativele. Atenţie! Prezervativele sunt de unică folosinţă, ele se aruncă imediat la gunoi după o singură folosire! Reciclarea lor este iresponsabilă şi, oricum, scârboasă.
Mai multe