S-a rupt povestea de dragoste dintre tigrul Amur și țapul Timur

29 ianuarie 2016 16:04   Fapt divers
Ultima actualizare:

Un tigru din Rusia a devenit cunoscut în lumea întreagă după ce s-a aflat vestea că s-a împrietenit cu țapul care i-a fost adus de îngrijitorii safariului Primorye (din estul îndepărtat al Rusiei) ca să îl mănânce. Prietenia dintre cele două animale s-a rupt, brusc, după ce Amur l-a atacat cu coarnele în repetate rânduri pe Timur iar tigrul, sătul să-l suporte pe țap, a ripostat.

La sfârșitul lui noiembrie, îngrijitorii de la Primorye Safari-Park au rămas surprinși să vadă cum un tigru s-a împrietenit cu țapul ce i-a fost oferit pe post de prânz. Prietenia a ținut până în această dimineață. Amur a început să-l tot împungă pe Timur cu coarnele fără să țină cont că tigrul voia să se odihnească. Timur n-a mai răbdat, l-a prins de coarne pe țap și l-a aruncat departe de el. Țapul nu a fost rănit, dar a suferit un șoc, nevenindu-i să creadă că amicul său l-a atacat.

VIDEO: Momentul atacului

După acest incident, îngrijitorii au luat decizia să le despartă pe cele două animale care, acum, trăiesc în țarcuri diferite.

Ciudatul cuplu a devenit un subiect viral pe rețelele de socializare, rușii ajungând inclusiv să comercializeze tricouri cu celebrele animale.

VIDEO Momentul care a precedat atacul

Mai multe