Salvată de la moarte cu votcă! Ce a pățit pisica devenită celebră

19 iulie 2017 11:21   Fapt divers
Ultima actualizare:

Atunci când te gândești la lucruri care ți-ar putea salva viața într-o zi, votca cu siguranță nu va prinde un loc fruntaș în top. Contrar așteptărilor tale, băutura spirtoasă de origine rusească a salvat viața unei pisici din Australiacare avusese ghinionul să bea antigel.

Motanul Tipsy, așa cum este cunoscut acum, ingerase o cantitate periculoasă de antigel, cel mai probabil din cauza unei capcane puse de un om ”bine intenționat”. Din fericire, el a fost zărit la timp și a fost dus de urgență la o clinică veterinară. Acolo, medicii trebuiau să acționeze rapid deoarece micuțul animal mai avea mai puțin de o oră de trăit.

Norocul a făcut ca una dintre asistente să aibă ascunsă la birou o sticlă de votcă. Fără să mai stea pe gânduri, i-a dat pisicii o cantitate mică și diluată pentru a mai ”tăia” din toxicitatea antigelului și pentru a-i permite acestuia să circule prin corpul felinei fără să producă prea multe pagube. Conform veterinarilor care au tratat pisica, votca conține o enzimă care metabolizează antigelul pentru a-l face non-toxic. Este foarte interesant cum o băutură atât de tare poate salva vieți, notează Playtech.

Vezi aici mai multe despre salvarea pisicii cu votcă

Mai multe