Savanți omorâți de creațiile lor care au schimbat lumea
Orice lucru măreț necesită sacrificii, iar asta nu reprezintă o noutate. Totuși, atunci când plătești cu propria viață, se poate considera că sacrificiul a fost suprem?
Acești șapte oameni, împreună cu mulți alții, au trăit pentru pasiunea lor. Pentru ei, dorința de cunoaștere și de atingere a excelenței au avut prioritate chiar în fața propriei siguranțe. Realitatea pe care o cunoaștem nu ar fi fost aceeași, fără sacrificiile lor, scriu cei de la Playtech.
Ucisă de bunătate – Marie Curie
Marie Curie este una dintre puținele femei care au participat la scrierea istoriei științei. De-a lungul vieții sale, ea a doborât nenumărate recorduri: prima femeie care a primit premiul Nobel, primul om de știință care a primit Nobelul de două ori, în două domenii diferite (fizică și chimie), prima femeie care a predat la Universitatea Sorbona din Paris, prima femeie laureată a Medaliei Davy pentru studiul asupra radiului. Marie Curie și-a dedicat întreaga viață studiului și științei.
Născută în Varșovia, Maria Sklodowska pleacă la Paris pentru a urma cursurile de fizică și de matematică la Facultatea de Științe. Se căsătorește cu Pierre Curie, cu care are două fiice: Irene si Eva. Obține în 1903, împreună cu Pierre Curie și Henri Becquerel, premiul Nobel în fizică pentru cercetările asupra radioactivității.
Anii de studiu asupra elementelor radioactive au expus-o la o cantitate mare de radiații, care se manifestă sub forma unei leucemii. În ciuda bolii sale, ea își menține în continuare postul de conducere în cadrul secției de chimie și fizică aparținând Institutului Radiului. În 1934, din cauza stadiului avansat al bolii, se internează la sanatoriul din Haute-Savoie, unde moare la data de 4 iulie.