Sfaturi în bucătărie: Cum să cureți ghimbirul VIDEO
Click! îți oferă sfaturi în bucătărie cu adevărat utile în viața de zi cu zi. Unul dintre ele este legat de curățarea ghimbirului. Acesta poate fi decojit foarte ușor, într-un mod ingenios.
Diana Bart a mai testat un truc din categoria sfaturi în bucătărie. Vedeta de la Prima TV a încercat să pună în aplicare un truc foarte simplu legat de curățarea ghimbirului. Pentru instrucțiuni, urmărește videoclipul din emisiunea „Click! Poftă bună!”, mai jos.
Sfaturi în bucătărie: Cum se curăță ghimbirul fără cuțit
Diana Bart a încercat să ofere câteva sfaturi în bucătărie pentru curățarea foarte ușoară a unei bucăți de ghimbir. Pentru acest lucru, ea nu a avut deloc nevoie de cuțit. Procedeul de decojire a acestei rădăcinoase a avut loc cu ajutorul unei simple linguri. În plus, Diana Bart și-a informat pasionații de gătit că o cutie cu ceai de ghimbir costă zece lei în magazinele naturiste și cantitatea este suficientă pentru o cură de două săptămâni. Pentru cei interesați de sfaturi în bucătărie, vedeta a enumerat motivele pentru care este bine să consumi ghimbir cât mai des. „Are numeroase beneficii pentru sănătate, printre care: scade temperatura, combate cancerul și artrita, îmbunătățește circulația sângelui, ameliorează crampele menstruale și topește grăsimea”, a explicat ea în emisiunea „Click! Poftă bună!” de la Prima TV.
Sfaturi în bucătărie: Ce beneficii are ghimbirul
Ghimbirul are proprietăți afrodiziace, stimulative, tonifiante, acționând prin grupul de compuși numiți gingeroli asupra sistemului nervos. Această plantă este antitoxică, hipotensivă și antitusivă. La capitolul sfaturi în bucătărie, trebuie să știi că ghimbirul este folosit frecvent datorită beneficiilor sale pentru digestie și pentru că poate combate tulburările respiratorii. Așa că este foarte util să-l introduci în dieta ta zilnică, în perioadele reci. De asemenea, este un excelent carminativ, reduce gazele la stomac și este un bun expectorant, datorită compoziției bogate în calciu, fosfor, fier, magneziu, cupru și zinc.
Când este consumat înainte de masă, ghimbirul poate crește pofta de mâncare și accelerează arderile din organism. Mai mult, ghimbirul are proprietăţi de detoxifiere.
Dacă ești în căutare de sfaturi în bucătărie, află că ghimbirul este un condiment foarte versatil, putând fi folosit în multe tipuri de preparate, de la sosuri, supe și feluri principale, până la deserturi și băuturi.
- Ghimbirul nu se consumă crud, ci se curăță îndepărtându-se coaja și se taie în felii care se gătesc ca acompaniment la cărnuri sau sosuri, în salate etc. Această plantă se consumă câteodată în forma sa pisată, mărunțită. În acest caz, ghimbirul e o pulbere fină, asemănătoare piperului alb.
- Dacă ghimbirul proaspăt este fiert, iuțeala sa crește, iar aroma scade. Acesta este o informație foarte utilă pentru cei în căutare de sfaturi în bucătărie. Thailandezii folosesc ghimbir dat prin răzătoare, alături de alte condimente, la prepararea pastelor de curry. Indonezienii utilizează frecvent paste condimentate pe bază de ghimbir proaspăt și ardei iuți proaspeți, cu care marinează carnea înainte de a o găti.
- Ghimbirul prăjit are un gust diferit, iuțeala sa domolindu-se. Merge foarte bine prăjit alături de usturoi sau ceapă. Indienii folosesc adesea această tehnică pentru a obține sosuri delicioase, cu care asezonează mâncărurile de legume și carne.
- Ghimbirul uscat este destul de diferit ca gust și nu poate substitui rădăcina proaspătă. Dacă ești în căutare de sfaturi în bucătărie, trebuie să știi că el este doar un ingredient opțional în unele amestecuri de condimente, ca pudra de curry, „5 arome” și berbere. Gustul său este mai mult aromat decât iute și este folosit și la prepararea unor deserturi.