Sfaturi în bucătărie: Cum să dezosezi un pui întreg VIDEO

11 aprilie 2015 10:46   Fapt divers
Ultima actualizare:

Dacă eşti interesat de cele mai utile sfaturi în bucătărie, nu rată emisiunea „Click! Poftă bună!”, de la Prima TV. Diana Bart te învaţă tot felul de trucuri culinare care să-ţi uşureze munca atunci când găteşti.

Diana Bart îţi prezintă o metodă mai uşoară de dezosare a puiului, pe care a găsit-o pe Internet şi pe care a testat-o în cadrul emisiunii „Click! Poftă bună!”. Vedetă de la Prima TV demonstrează că există tehnici foarte simple pentru amatorii în căutare de sfaturi în bucătărie, care pot face munca bucătarilor foarte plăcută.

Sfaturi în bucătărie: cel mai simplu mod de dezosare a puiului

Pentru acest lucru, ai nevoie de un pui întreg, pe care să-l tai pe mijloc, de-a lungul coloanei vertebrale. Apoi, cei interesaţi de sfaturi în bucătărie trebuie să ştie că se taie pulpele şi se răzuieşte carnea de pe os. Se procedează la fel şi la celălat picior al puiului. Spatele dezosat nu trebuie aruncat, căci este foarte bun la prepararea unei supe gustoase şi sănătoase. Nu se aruncă decât oasele de la pulpă, restul se păstrează. Şi aripioarele de pui se pot folosi la supă, conferindu-i acestei mâncări un gust deosebit. Dase pot prepara și la cuptor, împreună cu niște legume de sezon. La finalul videoclipului, Diana Bart le demonstrează celor în căutare de sfaturi în bucătărie cât de simplu se poate dezosa un pui întreg.

Sfaturi în bucătărie: de ce e bine să consumi carne de pui

  • Cei care doresc sfaturi în bucătărie au nevoie să ştie că acest aliment este o sursă foarte bună de proteine slabe, de înaltă calitate. Proteina este un nutrient esenţial pentru creştere şi dezvoltare şi joacă un rol important în procesul de pierdere în greutate al persoanelor supraponderale şi obeze, scrie sfatulmedicului.ro. La persoanele în vârstă, proteinele existente în carnea de pui stopează scăderea densității osoase. 100 de grame de piept de pui reprezintă mai mult de jumătate din cantitatea de proteine recomandată.
  • La capitolul sfaturi în bucătărie, trebuie să ştii că puiul este o sursă bogată de niacina, vitamina B, care protejează organismul împotriva cancerului. Un deficit de niacina poate fi asociat cu afectarea directă a ADN-ului. Aproximativ 72% din necesarul zilnic de niacină poate fi acoperit de o porție de 120 de grame de carne de pui.
  • Seleniul se găseşte în cantităţi destul de mari în carnea de pui. Acesta este un mineral, o componentă esenţială necesară organismului pentru desfăşurarea normală a metabolismului, care include funcţiile adecvate ale glandei tiroide, ale sistemelor de apărare antioxidare şi ale sistemului imunitar.
  • Vitamina B6 prezentă în carnea de pui joacă un rol crucial că donator de metil pentru procesul celular bazic. Vitamina B6 și niacina sunt cele care înclină balanţa în favoarea cărnii de pui, ca aliment recomandat pentru sprijinirea metabolismului energetic al organismului. Cei interesaţi de sfaturi în bucătărie au nevoie să ştie că ambele vitamine fac parte din complexul B şi ajută enzimele din organism să ghideze reacţiile metabolice.
  • Carnea de pui este o sursă bună de fosfor, care este un mineral esenţial pentru organism. Fosforul menţine sănătatea dinţilor, oaselor şi asigură funcţionarea sănătoasă a rinichilor, ficatului şi sistemului nervos central.

Sfaturi în bucătărie: urmăreşte emisiunea „Click! Poftă bună!”, în fiecare sâmbătă, de la 10.30, la Prima TV

Mai multe