Sfaturi în bucătărie: cum să tai un ou în formă de inimă

28 februarie 2015 14:48   Fapt divers
Ultima actualizare:

Gustul este important, dar nici felul în care arată mâncarea pe farfurie nu trebuie neglijat. Aveți mai jos câteva sfaturi în bucătărie pe care le puteți urma pentru a putea tăia ouăle fierte în așa fel încât să arate ca niște inimioare pe farfurie.

Diana Bart (33 de ani) vine sâmbătă de sâmbătă cu sfaturi în bucătărie. Un videoclip găsit de ea pe Internet a fost testat și vă este prezentat cu lux de amănunte  în emisiunea „Click! Poftă bună!” pe care o prezintă la Prima TV, de la ora 10.30.

Sfaturi în bucătărie: Explicații videoclip

După ce este fiert 5-6 minute, ca să fie tare, oul se dă printr-un jet de apă rece, ca să se poată curăța mai bine. Acesta este unul dintre cele mai prețioase sfaturi în bucătărie. Apoi se ia o bucată de carton (de la o cutie de lapte, de exemplu) și se îndoaie în două. Se pune oul între laturile bucății de carton, iar în partea opusă se montează un băț sau un creion. Ca să se preseze bine, se leagă totul cu două elastice, în două capete. Se lasă astfel preț de cinci minute, ca să capete oul o nouă formă.

Sfaturi în bucătărie: oul conține cele mai mutle proteine

Oul nu ar trebui să lipsească din meniu. Este indicat a fi consumat la micul-dejun, nicidecum la cină și nu mai des de trei-patru ori pe săptămână. La capitolul sfaturi în bucătărie, oul este menționat mai ales datorită beneficiilor sale asupra sănătății. Coaja sa, care conține foarte mult calciu, poate fi utilizată în pregătirea unor feluri de mâncare. În plus, oul este singurul aliment care conține numai proteine din clasa I.

Un singur ou poate asigura 2-4% din nevoile energetice zilnice, 10% din necesarul de aminoacizi, 25% din nevoile de fier, 15% din nevoile de zinc şi 10% din necesarul de alte oligoelemente şi de vitamine. De aceea este bine să urmărești și alte sfaturi în bucătărie despre ou.

Sfaturi în bucătărie: urmărește, pe click.ro, cele mai bune rețete

De asemenea, s-a demonstrat științific că ouăle previn bolile de inimă și ateroscleroza. Pentru că este bogat în colesterol bun, un ou asigură o parte din grăsimile bune necesare menținerii sănătății inimii și a vaselor.

Pe lângă alimentele bogate în acizi grași Omega (așa cum sunt peștele, fructele oleaginoase, uleiurile extravirgine, mango sau avocado), oul completează necesarul lipidic și intervine în prevenția hipertensiunii arteriale, a bolilor nervoase, a infarctului miocardic sau a accidentelor vasculare cerebrale. Nu rata, pe click.ro, și alte sfaturi în bucătărie testate de Diana Bart.

Mai multe