Sfaturi în bucătărie: cum se taie roșiile cherry
Click! îți dă cele mai utile sfaturi în bucătărie. Cum să tai roșiile cherry dintr-o singură mișcare este unul dintre ele. Diana Bart a găsit pe Internet o metodă inedită, pe care a testat-o. Funcționează!
Chiar dacă ești un bucătar desăvârșit, tot ai nevoie de sfaturi în bucătărie. Mai ales de mici trucuri, așa cum este acesta. Diana Bart demonstrează că roșiile cherry se pot tăia dintr-o singură mișcare.
Sfaturi în bucătărie: taie roșiile cherry dintr-o mișcare
- Roșiile cherry sunt mici și, din această cauză, sunt destul de greu de tăiat. Iar dacă trebuie să faci o salată cu mai multe roșii cherry poate dura minute în șir până reușești să le tai pe toate. Așa că acest pont din categoria sfaturi în bucătărie este foarte util.
- Tot ce trebuie să faci, așa cum arată chiar Diana Bart în videoclipul realizat de emisiunea „Click! Poftă bună!”, este să așezi toate roșiile cherry de care ai nevoie între două farfurii cât mai plate, astfel încât să rămâna un spațiu între ele, adică cele două farfurii să nu se unească.
- Apasă cu mâna pe farfuria de deasupra, iar în fanta rămasă liberă treci dintr-o parte în alta cuțitul foarte bine ascuțit. Astfel, dintr-o singură mișcare, reușești să tai toate roșiile cherry, chiar pe jumătate. Iată unul dintre cele mai utile sfaturi în bucătărie.
Sfaturi în bucătărie: rochile cherry, un aliat în curele de slăbit
Roșiile sau tomatele, indiferent de soiul lor sunt unele dintre cele mai importante legume din alimentația umană. Ele pot fi consumate atât crude, în stare naturală, cât și preparate termic, în fel și fel de mâncăruri. Le întâlnim în foarte multe rețete. Roșiile conțin foarte mulți nutrienți importanți:
- potasiu, fosfor, magneziu, fier;
- vitaminele A, B și C;
- fitosteroli, care contribuie la menținerea colesterolului în valori normale;
- acid folic.
Totuși, din cauza acidului oxalic pe care-l conțin, roșiile sunt contraindicate în alimentația celor care sunt predispuși să facă pietre la rinichi. De asemenea, din cauza acidității, acstea ar trebui evitate de persoanele care suferă de boli gastroduodenale.
Tot la capitolul sfaturi în bucătărie, e bine de știut că roșiile pot fi păstrate în frigider în jur de 6-8 zile, dar nu mai mult de două zile dacă sunt transformate în suc proaspăt.