Shirley, elefantul care a şocat planeta!

1 septembrie 2018 18:30   Fapt divers
Ultima actualizare:

Elefantul Shirley are o poveste demnă de Hollywood! Femela din specia elefant de Sumatra a văzut lumina zilei în 1948. În 1950 a fost capturată de braconieri, pusă în lanţuri şi vândută la un circ.

Timp de 22 de ani a fost târâtă prin arene şi obligată să execute diferite mişcări care i-au şubrezit încheieturile picioarelor din spate. Trupa de circari din care făcea parte a fost arestată de armata lui Fidel Castro şi a fost cât pe ce să fie ucisă împreună cu celelalte animale de circ. În 1963, ambarcaţiunea pe care se afla a fost cuprinsă de flăcări şi era cât pe ce să piară, dar a avut iar zile. Câţiva ani mai târziu, circarii au lăsat-o pe o pajişte să se bucure de câteva clipe de libertate, însă Shirley a intrat pe carosabil şi a fost lovită în plin de un autobuz. A supravieţuit şi de data asta.

A trăit timp de 20 de ani singură la grădina zoo din Louisiana, după ce a fost abandonată de circari pentru că un alt elefant i-a făcut zob piciorul din spate, de pe partea dreaptă. De câţiva ani trăieşte liniştită la Sanctuarul Elefanţilor din Hohenwald, Tennessee. Recent, a depăşit recordul mondial, devenind cel mai longeviv pachiderm care a trăit în captivitate.

La cei 70 de ani ai ei, Shirley, a depăşit cu 28 de ani recordul precedent. Îngrijitorii ei sunt uluiţi de vivacitatea elefentului, de înţelepciunea lui şi de blândeţea pe care o emană. Joy Owens, managerul sanctuarului a declarat pentru radioul public din Nashville că au făcut o petrecere mare cu toate animalele din centru pentru Shirley şi i-au „preparat un tort din fructe de 12 kilograme”.

Mai multe