Şi-a donat degetul degerat să facă băutură din el

10 aprilie 2018 19:44   Fapt divers
Ultima actualizare:

Din 1973 şi până în prezent, aventurierii care participau la cursa Yukon Arctic Ultra şi se întorceau cu extremităţi degerate, obişnuiau să le doneze unui local, la scurt timp după amputare. Ultimul care şi-a lăsat trei degete la barul hotelului Downtown a fost Nick Griffiths.

Fostul luptător din Marina Regală Nick Griffiths (46 de ani) a fost unul dintre cei 21 de aventurieri care s-au înscris în acest an la cursa care a avut loc în februarie, la temperaturi de -54 de grade Celsius.

De-a lungul celor 483 de kilometri Griffiths a îndurat temperaturi extreme şi când a ajuns la destinaţie a pierdut trei degete de la picioare. El a decis să le doneze localului Downtown. Degetele lui au fost puse la uscat şi băgate în sare. Până se „aromează” corespunzător, clienţii care vor să bea o tărie cu un deget uman pe fundul paharului vor trebui să se mulţumească până la vară cu „degetele” căpitanului Terry Lee, de 85 de ani, care şi-a donat degetele de la mâna dreaptă încă de acum 40 de ani.

Degetul uman dă gust paharelor de whiskey, rom, tequila şi chiar vodcă. Un pahar costă 5 dolari. Dacă este înghiţit, amenda este de 2.500 de dolari. Întrebat de un post de televiziune canadian cum explică gestul său, Nick Griffiths a explicat cu umor englezesc: „Este o nouă metodă de a recicla bunurile de care nu mai ai nevoie. Poţi să bei rapid sau poţi să bei încet, important este că la final buzele tale vor atinge degetul”. Specialitatea casei este Sourtoe Cocktail, care conţine burbon, o băutură traficată în anii 1920 de fraţii Louie şi Otto Linken. Primul deget folosit în cocteil la bar a fost cel al lui Luie, după ce a fost recuperat din gheaţă în anii 1970 de căpitanul Dick Stevenson.

Mai multe