Şi-a injectat o bacterie de 3,5 milioane de ani

24 septembrie 2017 20:23   Fapt divers
Ultima actualizare:

Îşi riscă viaţa şi sănătatea! Actriţa germană Manoush şi-a injectat recent o bacterie cu o vechime de 3,5 milioane de ani descoperită în Siberia. Femeia crede că aceasta o va ajuta să nu îmbătrânească.

Pe numele adevărat Marica Barandyai-Rani, Manoush, de 45 de ani, e cunoscută pentru rolurile din filmele de groază “Cannibal” şi “Seed 2”.

Obsedată să nu îmbătrânească, ea şi-a injectat, timp de trei luni, doze dintr-o bacterie veche de 3,5 milioane de ani, numită Bacillus F, care a fost descoperită în Siberia. Însuşi doctorul rus care i-a dat-o, Anatoli Brouşkov, de la Departamentul de Geocriologie din Moscova, i-a spus să nu şi-o injecteze, de frică să nu aibă reacţii adverse. Şi asta, deşi el însuşi i-a recomandat-o iniţial, susţinând că deţine cheia tinereţii fără bătrâneţe, având în vedere că a rezistat atâta vreme în permafrost (n.r. strat de sol şi de roci care nu se dezgheaţă nici în timpul verii).

Însă Manoush şi-a asumat orice risc. Ea însăşi şi-a injectat bacteria, care ar putea-o ucide sau ar putea-o îmbolnăvi cu timpul. Însă ei nu-i pasă, fiindcă preferă moartea, decât să îmbătrânească. Până acum, şi-a făcut 40 de operaţii estetice, pe parcursul a 20 de ani, care au costat-o 41.700 de euro (191.761 de lei), în disperare să se menţină tânără. Văzând că tot nu arăta bine, a recurs în cele din urmă la bacterie. 

Ea susţine că, după trei luni de injecţii cu Bacillus F, pielea a început să i se catifeleze, precum cea a bebeluşilor. De asemenea, Manoush crede cu tărie că injecţiile cu bacteria de 3,5 milioane de ani au făcut-o mai rezistentă la infecţii, fiindcă nu a răcit deloc peste vară.

“Nu m-am simţit niciodată mai bine ca după aceste injecţii. Nu am dormit niciodată mai bine şi mai profund ca acum. Familia mea a fost total împotriva tratamentului. Dar mie nici nu-mi trece prin cap să mă opresc, indiferent ce mi se va întâmpla”, a spus actriţa. 

Echipa rusă care a studiat Bacillus F zice că nu prezintă semne de îmbătrânire şi că, într-adevăr, ar putea deţine secretele longevităţii. Fiind o procedură experimentală, nici un doctor nu a vrut să-i injecteze bacteria în venă actriţei germane. 

Click! spune

Bacteria a fost descoperită în Muntele Mammoth din Republica Saha sau Iacutia, Federaţia Rusă. Cercetătorii ruşi susţin că locuitorii din zonă consumă bacteria Bacillus F din apă şi de aceea sunt longevivi.

Mai multe