Sifilisul, una dintre cele mai periculoase boli cu transmitere sexuală

8 septembrie 2020 15:03   Fapt divers
Ultima actualizare:

Cel mai adesea asimptomatic la început, sifilisul este una dintre cele mai contagioase şi mai periculoase boli cu transmitere sexuală, cauzată de bacteria Treponema Pallidum.

Sifilisul se transmite în principal prin contact sexual, indiferent de tipul acestuia şi arareori poate fi transmis prin sărut prelungit sau contact direct cu organele afectate de manifestările bolii.

 Iată de ce este foarte important să ştii care sunt simptomele şi sub ce forme se manifestă boala, de ce este esenţial să consulţi medicul specialist pentru diagnosticarea corectă şi stabilirea tratamentului adecvat.

Simptomele sifilisului sunt reprezentate la început de o rană cu formă circulară, ce apare în zona intimă. Odată cu evoluţia bolii, semnele sifilisului sunt reprezentate de apariţia unei iritaţii specifice pe palme, pe tălpi sau pe alte zone ale corpului, însoţită de inflamarea ganglionilor, febră, căderea părului, oboseală, dureri de cap, dureri musculare,scădere în greutate şi oboseală.

Dacă nu este tratat corespunzător, sifilisul poate afecta organele vitale, precum inima, plămânii, ochii şi creierul şi poate determina paralizie, pierderea vederii, şi chiar decesul persoanei infectate. Depistat la timp, sifilisul poate fi tratat cu antibiotic. Un test de sânge poate exclude sifilisul.

Mai multe