Soțul mă înșală. Ce să fac?

16 ianuarie 2016 12:22   Fapt divers
Ultima actualizare:

Mirela este o tânără din Galaţi. De curând a aflat că soţul o înşală cu o colegă de-a lui de serviciu şi nu ştie ce să facă.

mă numesc Mirela şi sunt din Galaţi. Acum ceva vreme am aflat că soţul meu mă înşală. De fapt, totul a început acum aproape un an, când din greşeală am intrat în istoria lui de conversaţii pe messenger unde am văzut o discuţie între el şi o colegă de muncă, în care soţul meu îi declara cât de mult o iubeşte şi cât de mult îi simte lipsa. Am avut un şoc în acel moment. Am pus mâna pe telefon ca să-i cer nişte explicaţii. Nu a recunoscut absolut nimic. Pe mine m-a afectat foarte mult acest lucru. Nu ştiu ce să fac, fiindcă simt că o parte din mine încă îl mai iubeşte. Acum, nu sunt în stare să iau o decizie. Ce mă sfătuieşti, Ioana?”

Dragă Mirela, îţi înţeleg suferinţa şi mai ştiu că pentru nimeni nu e uşor să afle că persoana lângă care hotărâse să meargă pe acelaş drum a dezamăgit. Din păcate, nimic nu e pentru totdeauna şi vine acel moment când trebuie să luăm o decizie pentru a putea merge mai departe. Atunci când ni se întâmplă să trecem prin asemenea momente, în primă fază avem tendinţa să ne întrebăm: “De ce mi se întâmplă mie şi cu ce am greşit?”. Primul lucru pe care trebuie să-l facă orice cuplu când află că unul dintre parteneri înşală e să discute şi să înţeleagă de ce s-a ajuns în acest punct. Nu veţi rezolva nimic dacă fugiţi de această situaţie, ba din contră, veţi provoca şi mai mult rău şi o să rămâneţi şi cu întrebări fără răspunsuri toată viaţa. Sfatul meu e să te gândeşti foarte bine şi să nu iei decizii pripite. Nu-mi permit să-ţi spun să-l ierţi, dar nici să te desparţi, fiindcă voi ştiţi cel mai bine ce aţi trăit împreună. Pentru oricare dintre noi, recăpătarea încrederii în persoana care ne-a dezamăgit e un lucru extrem de important, dar şi foarte greu. Din acest motiv, dacă încă îl mai iubeşti şi crezi că merită să-i mai dai o şansă, stabiliţi noi reguli în relaţie pe care amândoi să le respectaţi. Însă ţineţi cont de faptul că acest lucru nu e posibil fără onestitate.

Mai multe