Spectaculoasa transformare a unei căsuțe vechi de 97 de ani. E în Argeș și are doar 29 de mp

4 februarie 2024 14:06   Fapt divers
Ultima actualizare:

Totul este să își dorești și atunci orice vis poate deveni realitate. Așa a fost și pentru o familie din București care și-a dorit foarte mult să petreacă timp în aer curat, undeva la țară și dacă s-ar putea în propria căsuță. Și visul, încet încet, s-a transformat în realiatate. A fost nevoie de dorință, muncă și un pic de inspirație pentru a transforma o căsuță mică și foarte veche într-o casă de vacanță cu adevărat minunată.

Mai întâi au ales zona, apoi au văzut căsuța

O familie din București a împărtășit pe un grup de Facebook cum a transformat o căsuță de la țară, veche de 97 de ani. Și-au dorit aer curat și au ales o zonă nu departe de Curtea de Argeș. Aici au găsit o căsiuță, veche de aproape 100 de ani și foarte degradată. Au cumpărat-o și s-au apucat de treabă.

Dintr-o căsuță cu doar două camere, cu o suprafață utila de doar 29 mp, situată într-un sat de lângă Curtea de Argeș, familia Ciobanu din București, care numără 6 persoane, a realizat o locuință de vacanță cu mansardată, care îmbină tradiționalul cu modernul, vechiul cu noul.

„După 2 ani și jumătate de la achiziție, am decis să postez rezultatul final al amenajării acestei casuțe în vârstă de 97 de ani. Împreună cu soțul am dorit nu numai o casă de vacanță, ci și un refugiu, un loc pe care să-l numim tot „acasă”, atât noi cât și copiii noștri.

Am ales o zona de munte, în apropiere de Curtea de Argeș, într-un sat cu oameni gospodari, un sat autentic românesc, un sat viu și primitor.

Căsuța avea inițial 2 camere cu o suprafață utilă de doar 29 mp, mică pentru 6 persoane, însa o căsuță de care ne-am îndrăgostit pe loc și al cărei potențial ascuns – podul foarte înalt, deci mansardabil – a reprezentat factorul ce ne-a convins să o achiziționăm imediat după vizionare”, a povestit Corina Ciobanu pe un grupul de Facebook.

De la zgomotul din București, la ciripit de păsărele

A fost multă muncă, planuri și schimbări de planuri în ceea ce privește amenajarea, dar cred că am reușit să echilibrăm tradiționalul cu modernul, vechiul cu noul. Așa, căsuța asta a devenit a noastră pentru conectarea cu natura, a copiilor ca loc de joacă, a familiei ca poveste”, mai spun proprietarii.

Căsuța avea inițial 2 camere cu o suprafață utilă de doar 29 mp, mică pentru 6 persoane, însa o căsuță de care ne-am îndrăgostit pe loc și al cărei potențial ascuns – podul foarte înalt, deci mansardabil – a reprezentat factorul ce ne-a convins să o achiziționăm imediat după vizionare”, a povestit proprietara. 

Postarea a adunat circa 7.500 de aprecieri și peste 600 de comentarii.

Unii dintre internauți nu au fost de acord cu elementele moderne adăugate celor tradiționale, dar cei mai mulți au lăudat rezultatul obținut.

„Foarte bine ați îmbinat modernul cu tradiționalul!Căsuța are un aspect foarte primitor! Îmi place maxim!Multă sănătate și sa va bucurați de munca voastră!”

Mai multe