Suferi de mâncărimi şi iritaţii în zona intimă? Iată ce afecţiune poate ascunde

19 august 2019 22:38   Fapt divers
Ultima actualizare:

Vaginita bacteriană este una dintre cele mai comune afecţiuni cu care se confruntă orice femeie cel puţin o dată în viaţă. Această afecţiune este determinată de dezechilibrul florei vaginale. Un vagin sănătos este uşor acid, cu un PH cuprins între 3,8 şi 4,5. Aciditatea vaginului ajută la controlul bacteriilor şi oferă o protecţie naturală împotriva infecţiilor bacteriene şi micotice.

Modificările care afectează Ph-ul acid duc la scăderea numărului de lactobacili vaginali şi astfel la creşterea riscului de infecţie vaginală. Printre factorii care pot contribui la dezechilibrul florei vaginale se numără variaţiile hormonale din timpul ciclului menstrual, igiena intimă excesivă sau necorespunzătoare, contactul sexual cu un nou partener, precum nivelul scăzut de estrogen din timpul menopauzei.

Pe lângă mâncărimi şi iritaţii, simptomele vaginitei bacteriene pot consta şi în secreţii abundente, cu miros neplăcut, de culoare alb-gri sau gălbui. Această afecţiune se poate manifesta şi prin înrăşirea şi umflarea vulvei. Multe femei resimt disconfort în timpul actului sexual, precum şi un miros neplăcut accentuat în urma contactului sexual.

Mai multe