Sufletul chiar cântăreşte 21 de grame? Experimentul macabru făcut de un medic în 1907
În Grecia antică, Pitagora credea că sufletul omului are origine divină şi că există atât înainte, cât şi după moarte. Hinduismul susţinea, la începuturi, că „atman” (n.r. respiraţie, suflet) era sinele universal, etern. Iar pe 10 aprilie 1907, în Dorchester, Massachusetts, un doctor credea atât de mult în existenţa sufletului uman, încât a încercat să-l cântărească. Întregul experiment al medicului Duncan MacDougall s-a numit „Teoria celor 21 de grame”.
În cele mai multe religii şi sisteme mistice, filosofice sau mitologice, sufletul uman este perceput ca esenţa vieţii. Sufletul este alcătuit din gândurile şi percepţia oamenilor asupra realităţii, motiv pentru care are capacitatea de-a contura personalitatea, sentimentele şi conştiinţa fiecărui individ în parte.
Experimentul celor 21 de grame se referă la un studiu ştiinţific publicat în 1097 de medicul Duncan MacDougall, din Haverhill, Massachusetts. În ce a constat? A cântărit şase oameni înainte şi după ce-au murit pentru a determina diferenţa în greutate a trupurilor acestora şi a publicat rezultatele în ediţia din 1907 a Jurnalului Societăţii Americane a Cercetărilor Psihice.
Rezultatele acestui studiu, la care au fost martori alţi patru doctori, sunt de-a dreptul uimitoare! Citește aici continuarea.