Te costă între 60 şi 100 de lei să închiriezi un costum de Halloween!
În noaptea de 31 octombrie, sărbătorim Halloween-ul, iar petrecerile vor fi în toi. Dacă participi la un astfel de eveniment sau cel mic are o serbare tematică la şcoală sau grădiniţă, va trebui să faci rost de costume de vampir, vrăjitoare, diavol sau dovlecel, dar şi de măşti sau pălării. Reporterii Click! îţi spun cât te costă să închiriezi, dar şi să cumperi costume de carnaval.
Imaginează-ţi o hală uriaşă, plină cu costume de carnaval. Te pierzi pur şi simplu printre rochii de prinţesă, pelerine, costume pentru Halloween, de Moş Crăciun, rochii de mireasă, pălării, haine de epocă şi măşti. Cât vezi cu ochii numai mătase, dantelă, tul sau catifea. Ne-am simţit ca într-o căsuţă cu poveşti! Însă, aceste haine pot fi pentru o noapte ale tale pentru că ai posibilitatea de a le închiria. Iar preţurile sunt pentru toate buzunarele şi pornesc de la 60 de lei.
La centrul de costume pentru carnaval Party Factory, închirierea costumelor pentru copii te costă între 60 şi 80 de lei. Dacă vrei un costum pentru adulţi, vei scoate din buzunar între 80 şi 100 de lei. “Un costum de dovlecel pentru cei mici se închiriază cu 60 de lei, pentru 24 de ore, dar poate fi ţinut şi peste weekend. Cine vrea să poarte o ţinută de vampir, va plăti 80 de lei. Aici, sunt incluse şi accesorii precum joben, sceptru şi dinţi”, ne-a spus Alexandra Niculescu, manager de marketing al centrului pentru costume de carnaval. Printre hainele expuse am văzut o rochie de mireasă însângerată.
„Are un preţ de 100 de lei şi se închiriază cu voal şi buchet de flori. Costumele de vrăjitoare au rochie, pălărie şi mătură”, a mai declarat Alexandra. Sărbătoarea de Halloween a luat din ce în ce mai mare amploare, iar dacă cum 10 ani în magazin se găseau în jur de 50 de costume, în prezent există peste 7 mii. “Începând cu săptămâna viitoare va fi foarte aglomerat. Oamenii vin din timp şi îşi aleg costumaţia ca să fie siguri că nu le-o iau alţii înainte. Anul trecut, peste 1000 de persoane ne-au trecut pragul”, am aflat de la reprezentanţii magazinului.
Unde găseşti costume de vânzare?
Dacă nu vrei să închiriezi un costum şi-ţi doreşti să-l cumperi, pe internet şi în lanţurile de magazine vei găsi tot ce vrei. La Cora, Auchan, Lidl şi Carrefour există standuri special amenajate cu produse pentru Halloween.
- La Cora, o pălărie de vrăjitoare costă între 12 şi 18 lei, iar un costum pentru copii ajunge la 49 de lei. Dacă vrei să-l costumezi pe cel mic în drăcuşor, plăteşti 138 de lei, iar un costum de schelet pentru adulţi ajunge la preţuri între 95 şi 125 de lei. 75 de lei plăteşti pentru un costum de fantomă şi 59 de lei pentru o pelerină de vampir.
- La Auchan am văzut tricouri pentru damă şi bărbaţi imprimate în spiritul sărbătorii, dar şi hăinuţe pentru bebeluşi. Un costumaş de dovlecel ajunge la 23 de lei, iar botoşeii, la 8 lei.
- La Carrefour vei găsi costume pentru copii, începând de la 24,90 de lei şi pentru adulţi, începând de la 56,90 de lei. De aici poţi cumpăra şi accesorii– măşti şi pălării de vrăjitoare – la preţuri de la 4,99lei, respectiv 12.90 lei.
- În magazinele online, preţurile la care se vând costumele pentru Halloween costă mai mult şi, în funcţie de accesoriile cu care vin (pălării, eşarfe, dinţi de vampir etc) vei plăti şi până la 250 de lei.
Brioşe «păianjen»
Arată “de groază” în farfurie, însă la gust sunt delicioase. Vorbim despre păianjenul din brioşă, numai bun pentru Halloween-ul pe care îl sărbătorim la 31 octombrie. Bucătăreasa “de serviciu” este cântăreaţa Annely Cole. Roşcata din fosta trupă Sweet Kiss, care făcea furori cu piesa „Alin Alin” prin anii ‘90, şi-a descoperit marea pasiune pentru gătit datorită fiului ei, Mario (7 ani), ca să-l facă să mănânce. A făcut cursuri în Italia, unde a locuit câţiva ani, iar acum, întoarsă în ţară, a decis să-şi ducă pasiunea către un alt nivel. Iată cum se pregătește “brioșa păianjen”.
Ingrediente: Pentru cupcake – 25 g cacao amară, 70 ml apă caldă, 115 g unt la temperatura camerei, 200 g zahăr, 180 g făină, 2 ouă, 2 lingurițe praf de copt. Pentru ornat - bomboane mici maro sau ciocolată rasă, pastă de zahăr culoare verde, 16 sticksuri fără sare pentru fiecare cupcake.
Mod de preparare: Amestecăm untul cu zahărul, după care încorporăm pe rând ouăle. Oprim mixerul şi adăugăm făina, praful de copt și un praf de sare. Adăugam cacao dizolvată în apă călduță, omogenizăm și umplem forma de cupcake până la jumătate, după care băgăm la cuptor pentru 20-25 de minute (la 180 grade). Până se coc brioşele, topim ciocolata la bain marie și glazuram sticksurile, le aşezam pe o hârtie de copt si le băgăm la congelator, iar din pasta de zahăr formăm doi ochi cât mai mici, la care în mijloc punem, cu ajutorul unei scobitori, un punct de ciocolată topită. Aşezăm cupcake-urile pe o farfuriuță de cafea, le ungem cu o compoziție de apă și zahăr pudră care ne va ajuta să lipim mai ușor bombonelele sau ciocolata rasă. Sticksurile le rupem în așa fel încât “picioarele” din față să fie mai scurte decât cele din mijloc și la fel cu cel din spate. Formăm fiecare picior din două bucăți, una scurtă şi alta lungă, pe care le lipim cu ciocolată topită. După ce se întărește, totul se montează pe brioşă.