Ţestoasa a fugit de acasă şi s-a întors după 2 ani

5 iulie 2017 20:01   Fapt divers
Ultima actualizare:

Bucurie maximă în familia Bevan! Ţestosul macedonean Arnie s-a întors după ce a fugit de acasă timp de doi ani. Aventurierul nu a reuşit să ajungă decât la 1,6 kilometri de casa lui din Hopton Cangeford, Shropshire pentru că se deplasează cu 0,11 metri pe secundă.

Cine ar fi crezut că e suficient să laşi un pic poarta deschisă pentru ca Arnie să îşi ia lumea în cap! Asta s-a întâmplat acum doi ani când Sophie (53 de ani) şi Richard Bevan (52 de ani) au fost în vizită la  domeniul lor din Hopton Cangeford, Shropshire, Marea Britanie.

Arnie, un ţestos dintr-o specie care trăieşte în Macedonia, a intrat în familia Bevan acum opt ani, de Crăciun, când a fost oferit în dar Tildei, care are acum 20 de ani. Între timp, familia s-a mutat în Middleton, o localitate din apropiere, şi nu a mai stat mai mult de o zi la domeniul din Hopton de aproape 20 de ani.

„L-am căutat pe Arnie cu disperare atunci când a fost dat dispărut. Ne-am luat orice speranţă. Zilele trecute am fost şocaţi când ne-a sunat un vecin să ne spună că Arnie se plimba pe aleea din localitate, la 1,6 km de casă. Era cu faţa spre proprietatea noastră. A rezistat două ierni grele. Probabil că a hibernat şi carapacea l-a apărat de vulpile care vânează prin împrejurimi”, a povestit Sophie Bevan. După ce a revenit în familia lui adoptivă, Arnie a fost răsfăţat.

Mai multe