Tipuri de unt mai puțin cunoscute
Untul, care unul dintre cele mai versatile produse lactate, nu este folosit numai la masa de dimineață, ci este utilizat și la gătit. În plus, untul este produsul lactat consumat de foarte mulți oameni deoarece este o alternativă sănătoasă la margarină.
În orice formă s-ar găsi, untul este folosit şi savurat. Dar cât de multe ştii despre unt în afară că este un produs lactat? Ştiai că există mai multe tipuri de unt? Mai exact, sunt 9 feluri de unt, şi anume:
Unt bătut
Untul bătut este unul dintre cele mai folosite, este mai dens, are mai puţine calorii şi o textură mai light. Untul bătut nu este recomandat pentru copt sau gătit.
Unt cultivat
Untul cultivat este unul fabricat din smântână care este fermentată cu bacterii active. Având un gust distinctiv, uşor gustos, untul cultivat este o alegere excelentă de condiment pentru mâncare.
Unt cremos dulce
Untul cremos dulce sau unt necultivar este cel obţinut din smântână proaspătă pasteurizată, adică cremoasă şi nu a fost deloc îngălbenită. Untul cremos dulce este o alegere excelentă pentru coacere.
Descoperă ce alte tipuri de unt mai există şi care este cel mai bun pe clickpentrufemei.ro.