Tocurile au fost purtate iniţial de bărbaţi. Cu ce scop şi de ce s-au decis bărbaţii să nu mai poarte pantofi cu toc?
În momentul de faţă, tocurile sunt simbolul feminităţii şi al senzualităţii, însă, în mod surprinzător, pantofii cu toc au fost făcuţi pentru bărbaţi şi purtaţi numai de ei timp de câteva decenii bune. Soldaţii, nobilii şi chiar capetele regale din diferite părţi ale globului i-au purtat pentru motive cu totul diferite.
Frumoşi, provocatori şi sexy, aşa putem descrie pantofii cu toc, care numai practici şi confortabili nu sunt. De fapt, câteodată dau atâtea bătăi de cap femeilor care-i poartă încât par că nici măcar nu au fost făcuţi pentru a fi purtaţi. Şi culmea e că, la început, nici n-au fost făcuţi pentru a merge în ei!
Originea tocurilor
La finele secolului al XVI-lea, Shah Abbas I al Persiei avea cea mai mare cavalerie din lume, care a reuşit să transmită în toată Europa moda pantofilor cu toc. Migranţii persani au dus moda pantofilor în Europa, unde aristocraţii de sex masculin au început să-i poarte pentru a părea mai înalţi şi mai impozanţi. Însă reprezentanţii claselor inferioare au copiat, la scurt timp, moda pantofilor cu toc, lucru care i-a făcut pe aristocraţi să crească lungimea tocului tot mai mult.
Citește aici continuarea și află lucruri pe care nu le știai despre tocuri.