Top 5 ținute în care IA e piesa de rezistență
Costumul tipic românesc este, fără îndoială, unul dintre cele mai importante elemente culturale și istorice pe care le poate avea o țară. Este mărturia identității naționale, a diferențelor culturale dintr-o anumită zonă geografică unde s-a format o civilizație diferită care a evoluat după propria lege, adaptată stilului său specific.
Un studiu al portului popular românesc în funcție de regiune poate determina cu exactitate evoluția poporului român. Costumul tradițional românesc a evoluat în același timp cu romanul, l-a însoțit în cele mai importante momente ale vieții sale, atât în momentele fericite, cât și atunci cand nenorocirile s-au abătut asupra familiei și comunității. Pe de altă parte, costumul popular a fost acolo când românii și-au cerut drepturile, când au luptat pentru o viață mai bună, când au câștigat bătălii sau când au fost reprimați.
Costumul popular este un element al identității naționale. Toate zonele au, în modelul costumului lor tipic, culorile drapelului național. Meșteșugurile populare nu se învață din cărți, ci se transmit din generație în generație, de la mamă la fiică. În trecut, fetele nu se căsătoreau dacă nu știau să tricoteze și să brodeze costume populare. În plus, măiestria este strâns legată de religie. Citește mai multe pe canal33.ro.