Uite ce poţi curăţa cu o periuţă de dinţi!
19 februarie 2016 22:58
Fapt divers
Ultima actualizare:
O curăţenie ca la carte nu înseamnă doar să aspiri, să dai cu mopul şi să ştergi praful. Pentru a avea casa “lună”, va trebui să cunoşti şi câteva trucuri extrem de practice şi de utile care îţi vor uşura munca, te vor ajuta să economiseşti timp şi care funcţionează de minune! Jurnaliştii publicaţiei Huffington Post ne spun ce putem curăţa cu o periuţă de dinţi veche.
- Peria de păr – Pieptănul şi periile de păr trebuie curăţate şi spălate cel puţin o dată pe săptămână cu apă şi săpun. Apoi, cu ajutorul unei periuţe de dinţi pe care nu o mai foloseşti freacă zonele dintre zimţi pentru a curăţa stratul de sebum şi murdărie depus. Poţi înmuia periuţa într-o soluţie din apă şi bicarbonat de sodiu.
- Plăcile de gresie şi faianţă – Când faci curăţenie, nu este suficient doar să aspiri şi să speli pe jos cu apă şi detergent. Şi zona dintre plăcile de gresie trebuie frecată. Foloseşte pentru această activitate o periuţă de dinţi şi o soluţie din apă caldă şi zeamă de lămâie.
- Încălţămintea din piele întoarsă – Pielea întoarsă este un material foarte sensibil, care ar trebui curăţat cu mare atenţie. Petele de murdărie, praf sau noroi se pot îndepărta foarte uşor dacă freci zonele afectate cu o periuţă de dinţi curată.
- Elemenţii caloriferelor – Praful depus între elemenţii caloriferului este foarte greu de îndepărtat, munca ta fiind una greoaie, enervantă şi care îţi „mănâncă” foarte mult timp. Însă dacă vei folosi o periuţă de dinţi, vei descoperi că totul devine floare la ureche! Recomandat este să freci zonele dintre elemenţi şi cu o soluţie din apă şi detergent.
- Suprafaţa din piele a canapelei – O canapea sau un fotoliu din piele naturală sau ecologică se va murdări în timp. Recomandat este să cureţi suprafaţa cu apă caldă şi detergent, iar în zonele foarte murdare să freci uşor cu o periuţă de dinţi. Este adevărat că vei depune o muncă migăloasă, dar numai în acest fel vei reuşi să cureţi perfect, fără a deteriora materialul.
- Tastatura calculatorului – Ştiai că tastatura calculatorului este unul dintre cele mai murdare obiecte din casa ta? Acesta este motivul pentru care ar trebui s-o cureţi şi s-o dezinfectezi mai des! Deconecteaz-o de la calculator şi aspiră praful folosind un aspirator de mână. Apoi, cu o periuţă de dinţi înmuiată în apă cu bicarbonat, freacă uşor fiecare tastă în parte dar şi zona dintre ele, dacă este posibil.
- Gaura de scurgere de la chiuvetă – Dacă simţi că în baie persistă un miros neplăcut care vine de la zona de scurgere de la chiuvetă, cadă sau cabină de duş, ar trebui, înainte de a chema un instalator, să cureţi foarte bine în interior. Freacă folosind o periuţă de dinţi, iar apoi pune în gaura de scurgere câteva bucăţi de lămâie. Aşteaptă 30 de minute pentru ca zeama să se scurgă pe ţeavă, iar apoi toarnă apă clocotită. Vei observa că mirosul va dispărea.
- Lanţul de la bicicletă – Pentru că tot vine primăvara, ar trebui să ne pregătim bicicletele cu care vom ieşi la plimbare. Dacă trebuie să ungi lanţul sau alte componente cu vaselină, foloseşte o periuţă de dinţi veche. Perii acesteia fini şi moi vor pătrunde în cele mai inaccesibile locuri.
- Părul de animale – Cine are în casă un animal de companie ştie că puful şi părul lăsat de câine sau pisică este destul de greu de curăţat. Dacă pe jos poţi da cu aspiratorul, tapiseria canapelei, a fotoliilor şi a scaunelor poate fi frecată uşor cu o periuţă de dinţi. Atenţie! Aceasta trebuie să fie foarte curată şi folosită numai pentru o astfel de activitate! Vei observa că părul se va curăţa foarte repede şi foarte uşor, iar culorile materialelor textile se vor reîmprospăta.
- Bijuteriile – Obiectele mici din aur şi argint, inelele, cerceii, pandantivele, broşele ar trebui curăţate măcar de două, trei ori pe an şi mai ales dacă le porţi frecvent. Evident, pentru că sunt atât de mici şi de delicate, bijuteriile ar trebui spălate cu mare grijă. Ţine-le peste noapte într-un recipient în care ai pus o soluţie din apă şi bicarbonat, iar a doua zi freacă-le uşor cu o periuţă de dinţi pe care nu o mai foloseşti.