Un băiețel de 2 ani a supraviețuit, după ce a fost înghițit de hipopotam. Cum a scăpat

16 decembrie 2022 12:54   Fapt divers

Un hipopotam a înghițit un băiețel de doi ani, apoi l-a scuipat afară. Din fericire, copilașul a scăpat cu viață din acest incident.

Citește și: Bertha, cel mai în vârstă hipopotam din lume, a murit la 65 de ani

A fost salvat de localnici

Scena bizară s-a petrecut în Uganda, iar Iga Paul a fost eliberat din gura hipopotamului, abia după ce localnicii furiosi și șocați l-au lovit cu pietre. În mod ciudat, incidentul s-a petrecut în aprilie anul acesta, dar nu a fost raportat poliției până zilele trecute, când imagini cu incidentul au devenit virale pe rețelele sociale. Atacul a avut loc în lacul Edwards, aflat în apropiere de casa băiețelului. „E prima oară când ne confruntăm cu un astfel de caz. Curajul celor care au intervenit a fost decisiv în salvarea copilului”, a transmis poliția din Uganda. 

Vezi și: VIDEO Lacrimi de hipopotam

Paul a scăpat în mod miraculos de atac, deși a fost rănit și dus la o clinică pentru tratament. Potrivit presei locale, micuțul a fost transportat la un spital din Bwera, dar ulterior a fost externat,  nu înainte de a fi vaccinat antirabic – hipopotamii fiind adesea purtătorii ai acestui virus.

Poliția le-a spus locuitorilor orașului Katwe Kabatoro, care se află în Parcul Național Regina Elisabeta, la granița dintre Uganda și Republica Democrată Congo, să rămână vigilenți în jurul hipopotamilor.

Hipopotamii provoacă sute de decese anual

Hipopotamii sunt printre cele mai periculoase animale din Africa, potrivit National Geographic, din cauza puterii lor teribile. În fiecare an, se estimează că între 500 și 3.000 de indivizi mor în atacuri similare cu cel al băiețelului din Uganda. Hipopotamii sunt vegetarieni, dar pot deveni agresivi daca simt că sunt în pericol.

Aceste ierbivore gigantice sunt renumite pentru dinții lor mari, atitudinea agresivă și mitul că transpira sânge (secretă un lichid uleios roșiatic din glandele speciale din pielea lor, de aici ideea că transpiră sânge n.r). După elefanți și rinoceri albi, hipopotamii sunt al treilea cel mai mare mamifer terestru din lume. Masculii pot cântări până la 4 tone și pot ajunge la lungimi de 3 m până la 5 m, în timp ce femelele pot cântări până la 1,3 tone. Caninii lor lungi, ascuțiți precum cuțitele, sunt folosiți pentru luptă, în timp ce molarii lor sunt folosiți pentru a mânca.

Iată și: Hipopotamul s-a făcut taxi pentru 20 de ţestoase

Sunt vegetarieni, dar consumă în cazuri rare și carne

Considerați în mod obișnuit ca ierbivori, hipopotamii au manifestat și înainte comportamente carnivore – într-o lucrare din 1998, Joseph Dudley a raportat că doi hipopotami au ucis și mâncat o impala. Studiul din 2015 al Mammal Review arată că hipopotamii se hrănesc „ocazional” cu animale, un comportament ce ar trebui să îi facă omnivori. Atacă și mănâncă animale precum zebre și bizoni, dar și alți hipopotami în cazuri de canibalism, potrivit AZ Animals. De asemenea, fură carne de la alți prădători.

Te-ar putea interesa și: FOTO Îţi rupe inima! Cum reacţionează o femelă hipopotam care-şi găseşte puiul mort

Forța incredibilă a maxilarului lor le permite să deschidă gura la 180 de grade, iar mușcătura lor este de aproape trei ori mai puternică decât cea a leului. Se presupune că oamenii ar putea fi tăiați în jumătate de o singură mușcătură a unui hipopotam. Sunt foarte teritoriali, locuind în mod normal în râuri. În Niger, în 2014, 13 persoane s-au înecat când hipopotamii le-au răsturnat barca.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Mai multe