Un bărbat a cules un trifoi cu 63 de foi la el în curte

24 iunie 2024 13:44   Fapt divers
Ultima actualizare:

Se spune că trifoiul cu 4 frunze aduce noroc, deci acesta cu 63 de foi ar trebui să îl facă pe japonezul de Yoshiharu Watanabe (45 de ani) cel mai norocos om din lume. Bărbatul a doborât un record mondial Guinness, după ce a reușit să cultive un trifoi incredibil, în grădina sa din Nasushiobara.

A început să fie obsedat de această plantă încă din anul 2012. Yohshiharu are mai multe petice de trifoi presărate în jurul grădinii sale. „Trifoiul este o plantă obișnuită care se găsește peste tot, așa că ori de câte ori vedeam unul cu patru, cinci sau șapte frunze în parc, îl luam și îl replantam acasă”. Așa a ajuns în Cartea Recordurilor, titlu de care este extrem de mândru. Recordul anterior pentru cele mai multe frunze la un trifoi a fost stabilit în 2009 de un alt japonez, Shigeo Obara din Hanamaki City, care a crescut un trifoi cu 56 de frunze.

„Planta este destul de puternică și nu trebuie să-i faci nimic, așa că am lăsat-o în pace, iar ea a prosperat.”, a mai spus bărbatul. După câțiva ani, a găsit un trifoi cu 20 de frunze în grădina lui și astfel i-a intrat în minte posibilitatea de a atinge recordul mondial.

A trebuit să triplez numărul de frunze pentru a încerca să bat recordul”, și-a amintit Yoshiharu. „Nu părea chiar ușor, dar totuși frunzele creșteau în număr. M-am gândit că în cele din urmă s-ar putea să obțin un trifoi record.” De acolo, pe lângă faptul că a lăsat trifoiul să fie polenizat în mod natural în aer liber, a polenizat manual plantele cu cele mai multe frunze. Până în 2020, a reușit să crească un trifoi cu 49 de frunze, iar în 2021 a fost extrem de aproape de a egala recordul mondial cu un trifoi cu 55 de frunze.

Cu toate acestea, lucrurile nu au mers conform planului, deoarece Yoshiharu a spus că „nu a putut să mărească numărul frunzelor” în continuare: „Uneori numărul de frunze poate scădea și ajungi cu trifoiul normal cu trei frunze. Știm că genetica este implicată într-un număr mai mare de frunze, dar nu știm exact cum funcționează.”

Mai multe