Un român a inventat parfumul comestibil

2 mai 2017 21:03   Fapt divers
Ultima actualizare:

Chef-ul Cosmin Toma din Alba Iulia a inventat ”parfumul comestibil”. Bucătarul a creat un parfum care poate fi folosit atât pentru mâncărurile dulci, cât și pentru corp. Cosmin Toma lucrează de 18 ani în domeniu și e cunoscut pentru creativitatea sa.

Are miros de lavandă, fenicul și puțină mentă sălbatică. Combinate și lăsate la macerat timp de două săptămâni, ingredientele dau naștere acestui parfum unic în lume. Parfumul «Vert de Toma» e un parfum comestibil pentru el, ea și deserturi. Poate fi folosit și pentru corp, în loc de aftershave”, spune chef-ul din Alba Iulia. Bucătarul susține că parfumul a fost testat deja pe clienți, la un restaurant din Sebeș, unde a avut succes. ”Are un gust răcoritor şi se pune pe mâncărurile dulci, cum ar fi pieptul de raţă, pe fructe de pădure, merge la curcan şi la toate deserturile”, susține acesta.

Mai multe