Ura! În sfârşit am scăpat de tumoare

10 mai 2016 18:36   Fapt divers
Ultima actualizare:

O boală misterioasă face ravagii printre ţestoasele care trăiesc în însorita Florida, SUA! Tumori gigantice le invadează trupul fiinţelor atât de blânde şi le pun în pericol viaţa.

Din 1986 şi până în prezent, cei 18 doctori care lucrează la Spitalul Ţestoaselor, din Florida, SUA, fac cercetări amănunţite pentru a descoperi virusul care afectează anual peste 150 de ţestoase. Din biopsiile realizate până acum pe tumorile îndepărtate de pe ţestoase se pare că este vorba de o mutaţie a virusului care produce herpes la oameni (n.r. retrovirus şi papilomavirus).

În 2015, aici au fost operate 119 ţestoase din cele 173 internate. Doctorul veterinar Doug Mader spune că, în 20 de ani de carieră, numărul cazurilor de tumori a crescut de la „opt pe lună, la opt cazuri pe săptămână”. Dacă nu sunt operate, tumorile prind rădăcini pe organele interne şi produc sângerări mortale pentru sărmanele fiinţe. Ultima ţestoasă operată cu succes de o ditamai tumoarea este Sparty. 

Operaţia a fost extrem de delicată, având în vedere că se afla în zona capului, în apropiere de înotătoarea din faţă. „Sparty ducea o viaţă chinuită. Înota cu greutate şi ori de câte ori încerca să iasă la suprafaţă, depunea un efort triplu. Şi asta pentru că de ea atârna o tumoare de 938 grame. După operaţie, a stat o săptămână la refacere şi când am eliberat-o în bazinul cu apă sărată i-am putut citi fericirea în ochii care până atunci au fost atât de trişti”, a de clarat directoarea spitalului, Bette Zirkelbach. 

Mai multe