Ursuleţul fără o lăbuţă abia aşteaptă să alerge iar

30 mai 2014 22:25   Fapt divers
Ultima actualizare:

Are numai trei picioare, dar fuge de parcă ar avea cinci. Este vorba despre un pui de urs de un an, cu o poveste de viaţă impresionantă.

Ursuleţul a fost găsit în stare critică într-o pădure din Covasna, cu leziuni grave la membrul anterior drept.

Animalul fusese călcat de tren, iar rana de la picior se infectase atât de tare încât a fost nevoie de o intervenţie chirurgicală de urgenţă. Puiul de urs a fost salvat de medicii veterinari de la Centrul Zonal pentru Îngrijirea Animalelor Sălbatice din Crângul Petreşti-Focşani.

Puiul de urs a fost operat de medicii veterinari din Crângul Petreşti-Focşani, care i-au amputat membrul infectat

„Era într-o stare foarte rea. Membrul drept anterior era infectat, iar laba îi lipsea cu desăvârşire. A trebuit să-i amputăm membrul pentru a-l salva. Acum îşi urmează tratamentul şi se simte foarte bine. Va putea să trăiască ca orice alt urs", ne-a declarat George Vlad, medic veterinar.

Îngrijitorii săi spun că sunt uimiţi de cât de repede îşi revine puiul, dar mai ales de pofta lui de viaţă. Aceştia l-au botezat „Cinci lăbuţe" da­torită vitezei cu care aleargă.

„Este recuperat perfect şi urmează să fie dus în Harghita, la un centru special pentru urşi orfani. Va sta o perioadă acolo, apoi va fi eliberat în pădure, unde va trebui să se descurce singur. Nu va avea probleme", spune Matei Dragomir, coordonatorul centrului.

Mai multe