Vă vine să credeţi? Copiii aceştia sunt gemeni

3 iulie 2019 19:15   Fapt divers
Ultima actualizare:

Doctorii au încremenit, nevenindu-le să-şi creadă ochilor, în 2016, când Judith Nwokocha, de 38 de ani, i-a adus pe lume pe Kamsi şi Kachi. Băiatul avea pielea neagră ca cea a părinţilor, iar fetiţa, albă. Astfel de naşteri gemelare au o incidenţă de unu la 10 milioane.

Kachi şi Kamsi sunt gemenii alb-negru. Judith Nwokocha, de 38 de ani, de profesie fotograf abia aştepta să îi aducă pe lume pe cei doi micuţi în 2016. Doctorii pe care îi vizitase în Calgary, Canada, au asigurat-o că cei doi copii se dezvoltă perfect sănătoşi în pântecul ei. Ei au fost concepuţi cu ajutorul tehnologiei de fertilizare in vitro, doctorii recoltând material genetic de la soţul lui Judith. ”Mulţi oameni nu cred că micuţii mei sunt gemeni. Au părul, ochii şi pielea complet diferite. Când am lăsat-o pe Kamsi la locul de joacă, supraveghetoarea de acolo a strigat după mama fetiţei şi când am apărut eu nu a vrut să mi-o dea”, a povestit amuzată femeia pentru tabloidul britanic The Sun.

Judith a explicat că la naştere a crezut că medicii i-au adus la pat bebeluşul greşit. A râs când a auzit de la doctori că şi ei au avut acelaşi şoc. Fetiţa suferă de albinism oculocutanat, boală genetică care se manifestă prin absenţa pigmentului pielii (melanină). Judith şi soţul ei s-au chinuit timp de opt ani să aducă pe lume copii, dar nu au reuşit decât după ce au apelat la fertilizarea in vitro. ”Gemenii sunt foarte încântaţi de faptul că sunt diferiţi, iar asta ne face cei mai fericiţi părinţi din lume”, a mai adăugat mămica. Pentru Judith cel mai urât coşmar din timpul sarcinii era ca micuţii să fie diagnosticaţi cu Sindromul Down. Din fericire, analizele făcute înainte de naştere i-au spulberat această temere.

Click! spune

Albinismul este un dezechilibru congenital care se manifestă prin lipsa pigmentului sau absenţa lui totală. Apare în urma moştenirii genetice a genelor recesive. Dacă ambii părinţi au gena albinismului, există o şansă de 1 la 4 ca bebeluşul să se nască albinos. Albinoşii oculocutanaţi suferă inclusiv de depigmentarea oculară şi cea a părului. Trebuie să meargă la oftalmolog din 6 în 6 luni.

Mai multe