Valea Păpușilor, satul unde locuitorii decedați sunt înlocuiți cu păpuși

5 iulie 2016 15:51   Fapt divers
Ultima actualizare:

Uneori, satele vechi pot părea foarte pustii pe măsură ce ultimii locuitori, cei vârstnici, încep să plece dintre noi. Același sentiment a avut și o femeie din Japonia care a hotărât să înlocuiască fiecare persoană care moare în satul ei cu o păpușă simbolică a acesteia, mare cât statura unui om.

Este vorba de satul Nagoro, din sudul Japoniei, a cărui populație de păpuși a depășit-o pe cea a oamenilor care au mai rămas încă în viață. după cum relatează News.com. Tsukimi Ayano (67 de ani) a petrecut ani pentru a realiza manual peste 350 de astfel de păpuși care amintesc de faptul că aici era cândva o comunitate tânără și înfloritoare.  

"De când am început să țes păpuși, nu mă mai simt singură. În fiecare zi vine cineva să mă viziteze", a mărturisit Tsukimi. 

Jurnalistul brazilian Roberto Maxwell a vizitat Nagoro pentru a o întâlni pe creatoarea micii populații de păpuși, ralizând mai multe fotografii cu acestea. Obiectele împăiate cu siluete umane care sunt menite să-i înlocuiască pe cei care au decedat se află răspândite prin întreg satul și sunt puse în locurile și categoriile profesionale ale celor pe care-i imită. 

De când părinții lui Tsukimi au murit, ea a fost nevoită să locuiască singură pentru mult timp. Bătrânica nu a făcut păpuși doar ale sătenilor, prietenilor, ci și ale familiei ei decedate. "Păpușile sunt peste tot. ele reprezintă viața cotidiană a satului care a avut epoca lui de glorie în timpul construcției unui stăvilar", a declarat Roberto. 

Cu toate acestea, tot ce a dorit Tsukimi a fost să atragă atenția asupra problemei depopulării zonelor rurale din Japonia.

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

Mai multe