Voltaj la Eurovision: Tot ce nu ştiai despre Călin Goia şi colegii săi
Trupa Voltaj reprezintă România la Eurovision 2015. Primul hop este marţi (19 mai), când se desfăşoară semifinala 1, de la ora 22.00, în direct la TVR 1. Click! îţi spune tot ce nu ştiai despre Călin Goia şi colegii săi.
Băieţii din Voltaj vor să dea lovitura la Eurovision 2015 cu piesa „De la capăt”, al cărei avantaj este – în opinia lor – mesajul emoţionant puternic. Călin Goia şi colegii lui au transpus în această melodie pasiunea lor pentru muzică, care le-a marcat de altfel drumul vieţii până acum.
Toate informaţiile despre Voltaj la Eurovision 2015, în secţiunea specială de pe Click.ro.
Voltaj la Eurovision: Pasiunile ascunse la artiştilor
Membrii trupei Voltaj s-au destăinuit fanilor în privinţa micilor plăceri care le colorează viaţa. În afara muzicii, evident. Dacă despre Călin Goia se mai cunosc unele amănunte din viaţa privată, ceilalţi componenţi constituie, pentru publicul larg, un mister. Click! a scris în urmă cu mai bine de două luni despre cei cinci oameni talentaţi care formează Voltaj, iar acum revenim cu informaţii noi.
Voltaj la Eurovision: Gabriel Constantin
Pentru Gabriel Constantin, trupa e pe primul loc. Iar Voltaj la Eurovision e poate cea mai mare realizare. Îşi aduce aminte şi acum cum a pornit la drum: „Cred ca momentul hotărâtor a fost ziua în care i-am spus mamei că nu mă mai duc la muncă pentru că mă apuc să cânt cu o formaţie. Ea m-a privit senină şi, aşa cum a făcut întotdeauna, m-a încurajat şi mi-a spus: «Faci ce vrei tu!». Poate nu i-a fost uşor să mă sprijine mereu, nu doar moral, ci şi material, pentru ca eu să fac ce vreau, poate dorinţele ei ar fi fost altele, să continui şcoala”.
Născut în Bucureşti, Gabriel Constantin rememorează anii copilăriei, în ultima perioadă înainte de căderea comunismului. “Am crescut într-un Bucureşti al şantierelor, în Militari, până pe la 10-11 ani. Veneam de la şcoală, lăsam ghiozdanul, dar n-aveam răbdare să mă schimb de uniformă şi fugeam la joacă. Şantierul, locul preferat de joacă, ne aştepta, iar hainele mele deveneau repede prăfuite, pline de nisip sau noroi, dupa caz şi vreme. Lumea de la bloc mă ştia drept un copil respectuos, bine crescut, chiar daca nu foarte cuminte. Salutam tot blocul, de la femeia de serviciu până la ultimul vecin”.
Voltaj la Eurovision: Valeriu Ionescu
Valeriu Ionescu face parte din Voltaj din anul 1998, la fel ca Gabriel Constantin. „Eu am început năzbâtiile cam după clasa a IV-a. Mama îmi povestea că am fost un copil tare cuminte, cântam toate melodiile pe care le auzeam la radio. Îmi plăcea Dan Spătaru cu "Trecea fanfara militară" şi "Ţărăncuţă, ţărăncuţă". Văzând că am înclinaţii artistice, mama, care era balerina, şi-a dorit să fiu şi eu tot balerin. A încercat ea cu mine vreo 2-3 mişcări gen mers în poante, însă nu i-au reuşit, parcă aveam un par în burtă. Aşa că s-a consolat cu ideea că nu voi fi niciodată balerin pentru că nu am talent”, povesteşte el.
În afară de muzică, Valeriu Ionescu este pasiont de fotbal. A visat să devină jucător, dar în cele din urmă a nimerit la Voltaj. Şi nu are motive de regret.
Voltaj la Eurovision: Oliver Sterian
Oliver Sterian a fost un talent precoce. „M-am urcat primă oara pe scenă pe la doi ani şi, deşi m-au copleşit emoţiile, am rămas fascinat! Aşa că am continuat să merg cu tatăl meu pe la multe concerte, dar fără să "cânt" propriu-zis!”, îşi aminteşte el.
“Bateam la tobe dupa concertele tatalui meu, cand tehnicienii de scena ma lasau cateva minute sa fac "zgomot". Mie imi placea foarte tare, ca oricarui copil, si imi doream cu disperare sa se termine odata concertul ca sa-mi pot face de cap.
Dar intamplarea care m-a indreptat definitiv catre percutie s-a petrecut in vacanta dintre clasa a IV-a si a V-a. Mama avea o prietena la Teatrul "Ion Creanga" si aceasta mi-a sugerat sa particip la preselectia pentru un spectacol cu copii. Aveau nevoie de un pusti care sa cante la un instrument. Am cantat ceva la chitara si m-au placut, doar ca eu am vazut pe holul teatrului doua congas-uri asa ca am insistat sa cant si la ele. Asa am ajuns eu la teatru, batand la congasuri. Dupa o vara intreaga in care jucasem spectacolul respectiv, a venit si mama sa vada ultima reprezentatie si atunci profesorul de muzica cu care lucrasem la piesa i-a spus mamei "Doamna Sterian, ar trebui sa-l dati la o scoala de muzica. Are talent. E pacat sa nu incercati. "Parintii s-au sfatuit intre ei si m-au intrebat si pe mine daca imi doresc sa merg la scoala de muzica. Mie imi suradea ideea, sa bat la tobe, asa ca am spus «DA. Vreau sa bat la tobe»”.
Voltaj la Eurovision: Adrian Cristescu
Adrian Cristescu este cel mai nou membru al trupei Voltaj. Îl leagă o prietenie lungă cu Ada Milea, datorită căreia se mută în Bucureşti şi ajunge să cânte şi alături de Călin Goia şi colegii săi.
„Datorita Adei Milea am ajuns sa-l cunosc pe Oliver la o sesiune de inregistrari. Am mers in studioul lui sa imprimam "Quijote" si am fost fascinat de aparatura, de microfoane, de butoane si luminite. Invatand de-a lungul timpului sa cant la mai toate instrumentele, am dezvoltat frustrarea ca nu pot canta la toate in acelasi timp. Oliver probabil a vazut ceva la mine si mi-a pus multitrack-ul in brate, dandu-mi sansa sa pun in practica toate ideile muzicale. Am stat ceva vreme in studioul lui auzind povesti despre Voltaj si pot sa spun ca mi-am dorit tare mult sa-i cunosc pe baieti si sa fiu printre ei. Cand mi s-a oferit sansa sa fac parte din trupa, am fost mai mult decat fericit. Ma declar fascinat de atmosfera de la repetitii si din concerte si ma bucur ca pot fi pe scena cu niste baieti senzationali, cantand pentru un public senzational de fiecare data”.
Călin Goia a devenit celebru datorită „Şcolii vedetelor” de la TVR, iar notorietarea şi drumul către inima publicului i-a fost asigurat de accesul în Voltaj. „În scoala mi-au placut cel mai mult matematica si muzica.Eram olimpic la matematica, am urmat cel mai greu liceu din Cluj, Liceul de Informatica si am absolvit Academia de Studii Economice Bucuresti. In paralel, inca de la 6 ani, am studiat muzica ... vioara, flaut, chitara, canto ... si in cele din urma pasiunea pentru muzica a invins si cariera mea s-a indreptat in aceasta directive”.