Fecioara Maria şi Iosif, dezamăgiţi după o partidă de sex

17 decembrie 2009 15:30   Actualitate
Ultima actualizare:

Ambele personaje, reprezentate într-o frescă clasică, par a fi goale sub pătură.

Locuitorii oraşului s-au declarat scandalizaţi de această ofensă adusă creştinismului.

"Este o lipsă de respect faţă de Crăciun şi vine în contradicţie cu 2.000 de ani de credinţă!", a declarat purtătorul de cuvânt al Bisericii Catolice.

La câteva ore după ce a fost ridicat lângă biserica anglicană "Sf. Matei e în oraş", în centrul localităţii Auckland, afişul a fost distrus de unul dintre enoriaşi, care s-a urcat pe maşina sa şi l-a stropit cu vopsea maro. Conducerea bisericii nu s-a lăsat intimidată de acest gest şi a cerut înlocuirea posterului cu unul nou-nouţ.

Pe aceeaşi temă:

Poza Playboy care a pus pe jar Biserica Catolică

Virgine goale şi travestiţi, în rolul Fecioarei Maria FOTO

Preotul Glynn Cardy a mărturisit că scopul acestui proiect este de a schimba părerea oamenilor despre Crăciun şi despre povestea clasică a virginităţii Mariei atunci când l-a conceput pe Iisus.

"Vrem să-i facem pe oameni să se gândească la adevăratul înţeles al Crăciunului. Noi credem că Dumnezeu se regăseşte mai degrabă în ideea dragostei pogorâte asupra lui Iisus şi nu în cea a unui omuleţ care se află undeva în cer", a declarat el.

Omul bisericii a mai spus că în momentul în care au rugat o agenţie de publicitate să vină cu idei pentru afiş, varianta pe care au agreat-o nu a fost deloc printre cele mai scandaloase.

"Unul dintre posterele pe care le-am refuzat înfăţişa un jet de spermă alături de cuvintele «O, ce veste minunată!»", a afirmat preotul anglican.

Mai multe