Fiul ultimului rege italian, proxenet de lux

25 septembrie 2009 16:22   Actualitate
Ultima actualizare:

Prinţul, care şi-a petrecut mai bine de 50 de ani în exil, a fost arestat la 16 iunie 2006 pentru corupţie, jocuri trucate în cazinouri şi proxenetism.

El a stat în închisoare timp de o săptămână, apoi a fost plasat în arest la domiciliu la Roma, după ce şi-a recunoscut parţial faptele.

În timp ce se afla în penitenciar, moştenitorul casei de Savoia a spus procurorilor că a fost un "maniac sexual", dar le-a cerut să nu-i spună acest lucru soţiei sale, Marina Doria, deoarece au avut "o căsnicie fericită timp de peste 45 de ani".

Convorbirea telefonică dintre Victor Emmanuel şi un prieten, în care prinţul spunea că o damă de companie merită să fe "pălmuită zdravăn", dacă nu-şi îndeplineşte datoriile, a fost înregistrată.

Fotografii ale moştenitorului casei de Savoia în timp ce introducea în buzunar un plic ce conţinea 10.000 de euro, care ar fi fost partea sa de profit în afaceri necurate, au fost date publicităţii de ziarele italiene.

Judecătorul Luigi Barrella din Potenza a hotărât că există suficiente probe pentru ca prinţul şi alte cinci persoane să fie trimişi în judecată pentru conspiraţie în vederea săvârşirii de infracţiuni şi corupţie.

Mai multe