Florentina Opriş: «Gătitul e o plăcere pentru mine»

19 iunie 2010 14:54   Actualitate
Ultima actualizare:

Sportiva de la Prima Tv, Florentina Opriş, are bucătăria un adevărat laborator destinat preparatelor sănătoase. Maşină de făcut pâine, vas în care afumă peşte, inclusiv moară de măcinat porumbul, pentru mămăligă. Cu ajutorul lor, gătitul a devenit o plăcere.

"Gătesc cel puţin o dată pe zi şi totul durează maximum o jumătate de oră. Nu trebuie să stau să mestec în oală. Doar spăl şi curăţ îngredientele, le pun în aparat şi le scot numai bune de mâncat. În felul acesta, nu mai percep gătitul ca pe o corvoadă. Am un aparat care se foloseşte în restaurante. Cu el fac dulceaţă, îngheţată, sucuri, ciorbe şi mâncăruri, inclusiv unt se face în casă, în doar câteva minute. Cu aparatele, nu greşeşti niciodată", spune prezentatoarea emisiunii "Sport, dietă şi o vedetă" de la Prima Tv.

Acesta este aparatul în care cartofii şi legumele se gătesc la aburi

Multe alimente despre care ştim că nu fac bine siluetei, cum ar fi cartofii prăjiţi sau pâinea, Florentina le mănâncă fără probleme.

Îşi macină porumb la propria “moară” în miniatură

Iar asta pentru că pâinea o face în casă, din făină integrală, fără amelioratori şi substanţe de creştere, iar cartofii nu sunt încărcaţi de grăsimile rele, prin prăjire.

Gătiţi la aparatul cu aburi, ei se coc, dar au gust de cartofi prăjiţi. Sunt hrănitori şi conţin mineralele de care avem nevoie.

Florentina a spălat şi tocat legumele

Somon afumat în casă, cu legume

Florentina a pregătit somonul într-un vas special, în care a pus rumeguşul. Pus pe aragaz, rumeguşul afuma carnea şi o rumenea, dar fără să degaje miros în casă.

Broccoli, morcovul, gulia şi mazărea se gătesc într-un vas cu aburi, în felul acesta păstrându-şi toate calităţile nutritive.

Ştiaţi că şi cartofii prăjiţi pot primi toate recomandările din partea medicilor nutriţionişti?! Asta dacă sunt preparaţi în acelaşi vas cu aburi.

Florentina pregăteşte vasul cu rumeguş

Mai multe