Florentina Opriş îţi spune ce să conţină dieta sănătoasă dintr-o zi

16 noiembrie 2013 14:53   Actualitate
Ultima actualizare:

Imediat după trezire bea un pahar cu apă. Va activa organele interne şi va curăţa corpul de toxinele acumulate peste noapte.

Micul dejun se ia după o oră de la trezire. Constă în cereale integrale cu lapte de soia, care va asigura necesarul de carbohidraţi cu ardere lentă. Adaugă seminţe de in măcinate, bogate în fibre şi acizi graşi omega 3.

Între mese e indicată o limonadă cu scorţişoară şi mentă proaspătă.

Prânzul începe cu un pahar de zeamă de varză care, datorită lichidului lactic, are un efect de curăţare a tractului digestiv. Apoi consumă o supă de linte cu mult pătrunjel şi mărar. La felul doi, alege hrişcă sau orez cu legume şi salată de morcovi şi sfeclă crudă. În felul acesta, îţi vei asigura necesarul de proteine şi carbohidraţi, dar şi de substanţe care ajută la eliminarea toxinelor din ficat.

Gustarea trebuie luată la 4 ore după masa de prânz şi poate conţine un mix din mere, pere, ananas, kiwi, stafide, avocado, cu rol în stimularea tranzitului intenstinal, întărirea imunităţii.

Cina se ia cu două ore înainte de culcare şi ideală e o salată compusă din: roşii, castraveţi, praz, andive, avocado, ulei de măsline, seminţe de floarea soarelui şi de dovleac. În acest fel ajutăm organismul să digere, ţinând cont de faptul că spre seară acesta îşi încetineşte motoarele.

Mai multe