FMI a acceptat! Guvernul va reduce salariile şi pensiile

8 mai 2010 20:02   Actualitate
Ultima actualizare:

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat Guvernul că board-ul de la Washington este de acord ca deficitul bugetar să fie limitat prin tăierea cheltuielilor cu salariile şi pensiile şi nu prin majorarea taxelor, dar a condiţionat ca economiile rezultate să fie utilizate exclusiv pentru investiţii, informează Medifax.

În discuţia de sâmbătă de la Palatul Victoria, experţii FMI i-au informat pe membrii Guvernului că au anunţat board-ul de la Washington asupra propunerii Guvernului de a diminua cheltuielile bugetare prin reducerea costurilor cu salariile şi pensiile, nu prin majorarea TVA şi a cotei unice, iar conducerea Fondului a fost de acord cu această strategie.

    Citeşte şi:       Salariile bugetarilor se reduc cu 25%. Pensiile şi ajutorul de şomaj, cu 15%.

În discuţiile de la Palatul Victoria, Guvernul s-a angajat că până la începutul lunii iunie va promova actele normative pentru efectuarea reducerilor de cheltuieli.

Premierul Emil Boc i-a asigurat totodată pe experţii FMI că tot până la începutul lunii iunie va fi modificată şi legislaţia privind achiziţiile publice, pentru a reduce termenele licitaţiilor.

Mai multe