Fostul prefect de Cluj, reţinut pentru 24 de ore pentru ucidere din culpă

30 august 2010 9:48   Actualitate
Ultima actualizare:

Platon a ieşit, în jurul orei 12.00, din sediul Poliţiei Rutiere Cluj şi a fost urcat într-o maşină de Poliţie pentru a fi dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

"Regret enorm această tragedie şi nenorocire. Voi răspunde în faţa legii", a spus Platon.

Fostul prefect a ajuns, luni dimineaţă, la Poliţia Rutieră Cluj, unde a fost audiat în legătură cu accidentul pe care l-a provocat vineri seară, pe o trecere de pietoni din cartierul Grigorescu din Cluj-Napoca.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj, inspectorul Gina Pop, a declarat, corespondentului Mediafax că fostul prefect este acuzat de vătămare corporală gravă din culpă, ucidere din culpă şi conducere pe drumurile publice având permisul suspendat.

"Călin Platon a fost citat pentru luni dimineaţă la sediul Poliţiei Rutiere Cluj pentru audieri. Ulterior, el va fi dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, cu propunerea de arestare preventivă", declara Gina Pop.

Fostul prefect al judeţului Cluj Călin Platon, în prezent inspector guvernamental, a lovit cu maşina, vineri seară, o femeie şi pe copilul acesteia, care se aflau pe o trecere de pietoni dintr-un cartier din Cluj-Napoca, în urma accidentului cele două victime fiind transportate în stare gravă la spital. Duminică, bebeluşul de trei luni a murit, surse din cadrul Clinicii de Neurochirurgie din Cluj-Napoca spunând că şansele de supravieţuire ale acestuia erau ca şi inexistente.

Mai multe