FOTO Acum poţi să mănânci din Turnul Eiffel

13 decembrie 2014 19:51   Actualitate
Ultima actualizare:

Imaginaţia cofetarilor britanici depăşeşte toate limitele! Curioşii pofticioşi au putut admira la Londra cele mai colorate şi dulci cinci „clădiri” din lume.

Marţipan, ciocolată albă şi multă frişcă au fost „materialele de construcţie” folosite pentru a dat contur celor mai dulci clădiri din lume. Vizitatorii care au trecut pragul galeriei de artă „Proud Archivist” din Londra n-au putut rezista plăcerii prăjiturilor de Crăciun. Turnul „Trifle”, plăcinta „Londra”, „Taj Mille-Feuille”, tortul Empire Building şi „poarta” Battenberg sunt creaţiile cu care s-au lăudat maeştrii cofetari, săptămâna trecută, prezenţi la Târgul de Sărbători.

De departe, atracţia expoziţiei a fost tortul din marţipan sub forma Turnului Eiffel din Paris, înalt de 1 metru şi îmbodobit cu trei feluri de marţipan. Cea mai înaltă clădire din Statele Unite, Empire State Building din New York, a fost redată sub forma unei prăjituri care a avut 1,5 m înălţime şi 34,5 kg.

Deşi nu la fel de impunătoare ca originalul din Berlin, poarta Brandenburg din ciocolată albă a fost devorată de copii. Şi monumentul Taj Mahal din India a avut o sosie la târg. Cele patru minarete şi domul uriaş au fost redate cu ajutorul caramelului şi a frişcăi din belşug.

Plăcinta „Londra” (n.n. realizată după celebra Roată din capitala britanică) a fost preferata bătrânilor. Patiserii au îmbrăcat aluatul crocant de tartă în merişoare şi ghimbir.

Mai multe