FOTO Cel mai mediatizat spion american s-a dat cu duşmanul

7 august 2014 18:42   Actualitate
Ultima actualizare:

Fostul agent CIA Edward Snowden este cel care a dezvăluit faptul că Statele Unite păstrează datele personale ale utilizatorilor de internet prin intermediul unei companii americane, fără să aibă acest drept. În plin conflict diplomatic între Washington şi Kremlin, administraţia de la Moscova i-a prelungit agentului dreptul de rezidenţă pe spaţiul acestei târi cu încă trei ani.

Această măsură luată de ruşi nu este singura sfidătoare la adresa Occidentului. După ce liderii Vestului au sancţionat Moscova pentru sprijinul separatiştilor pro-ruşi din Ucraina, Vladimir Putin a ordonat interzicerea importurilor alimentare din Statele Unite, Uniunea Europeană, Australia şi Canada.

"Edward Snowden a primit dreptul de rezidenţă pe spaţiul Rusiei pentru o perioadă de trei ani de zile. Decizia a fost luată, iar aplicarea ei s-a produs începând cu data de 1 august, 2014", a declarat Anatoly Kucherena pentru reuters.com. "După această perioadă, Edward poate cere cetăţenia rusă, pentru că va împlini cei 5 ani care sunt necesari pentru a înainta cererea", a mai spus avocatul fostului agent american.

Mai multe