FOTO Cum trăiesc oamenii în cel mai ploios loc din lume

30 octombrie 2014 14:27   Actualitate
Ultima actualizare:

Satul Mawsynram din nord-estul Indiei este cel mai ploios loc din lume, cu precipitaţii anuale de 11,87 litri/mp. Pozitionată în nord-estul Indiei, aşezarea din regiunea Meghalaya se află pe culmile dealurilor Khasi şi în vecinatatea regiunilor inundate (Bangladesh), având un climat subtropical musonic.

Precipitaţiile crescute de 11,87 l/mp sunt datorate curenţilor de aer cald care trec peste regiunile inundate şi adună umiditate în timp ce se deplasează către nord. Atunci când norii formaţi astfel se lovesc de culmile abrupte ale regiunii Meghalaya, ajung să fie strânşi şi compresaţi în atmosferă, ne mai putând să reţină umiditatea. Rezultatul este ploaia aproape permanentă pentru care este faimos satul Mawsynram.

În sezonul musonic ce începe din luna iulie, peste satul indian cad precipitaţii de aproximativ 6.98 litri/mp, în comparaţie cu Londra peste care cad doar 0.58 litri/mp anual.

Dacă nu plouă întreaga zi, plouă zilnic, cea mai mare parte de precipitaţii vărsându-se noaptea.

Cu ploaia constantă din regiune, localnicii nu pot decât să-şi vadă de viaţă. “Nu ne putem gândi la ploaie. Aici plouă în continuu, dar noi trebuie să muncim. Nu ne putem gândi cum este să trăim cu ploaie constantă.” a declarat Winchester Lyngkhoi, locuitor in satul Mawsynram.

Pe langa umbrele, un dispozitiv numit “knup” este foarte popular printre localnici. Realizat din bambus si Frunze de banana, knup-ul seamana cu un mini-canoe pentru cap. Acesta permite lucratul cu ambele maini, fiind si foarte rezistent la vanturile puternice care vin odata cu ploile.

Muncitorii care folosesc knup-urile sunt cei care, pentru doar 2.60 dolari pe zi, pastreaza drumurile practicabile in cea mai proasta perioada a anului, mai exact in sezonul musonic, cand lucrarile si reparatiile sunt practice imposibile. Abia in octombrie, cand sezonul ploios se incheie, pot fi aduse utilaje pentru a repara ce a stricat apa.

Mai multe