FOTO Doi morţi şi 10 răniţi în cursul unor noi confruntări violente în Istanbul

23 mai 2014 11:21   Actualitate
Ultima actualizare:

Doi oameni au murit în urma confruntărilor dintre manifestanţi şi poliţie în Istanbul. În spitalele din localitate au mai ajuns şi 9 persoane rănite ca urmare a încercării organelor de ordine de a dispersa mulţimea ce protesta într-un cartier din Istanbul.

Guvernatorul oraşului, Huseyin Avni Mutlu a anunţat vineri bilanţul confruntărilor dintre forţele de poliţie şi protestatari. Conform mediafax.ro, în timp ce zeci de persoane manifestau în cartierul Okmeydani din Istanbul, joi, un bărbat care se afla la funeralii a fost ucis de focurile de armă trase de poliţie cu muniţie de război. Accidentul a realimentat furia populaţiei, care a înfruntat violent, toată noaptea, forţele de ordine. În cursul acestor ultime confruntări, o persoană rănită grav a decedat vineri dimineaţă. Alte nouă persoane au fost rănite, dintre care opt poliţişti, a precizat guvernatorul Istanbulului.

Ugur Kurt, în vârstă de 30 de ani, tatăl unui copil, se afla la funeraliile unei rude când a fost atins întâmplător de gloanţe ale poliţiei, care a folosit gaze lacrimogene şi tunuri de apă împotriva câtorva zeci de contestatari. Anunţul cu privire la moartea acestui tânăr a provocat un nou val de violenţe la Okmeydani. "Sunteţi asasini", "Statul criminal a luat viaţa unui alt om!", scandau peste 400 manifestanţi, în apropierea spitalului unde a murit Ugur Kurt.

De la accidentul din Soma, cea mai gravă catastrofă industrială din ţară, Guvernul condus de AKP şi angajatorul, Soma Kömür Isletmeleri, sunt acuzaţi de o parte a populaţiei şi de editorialişti că au neglijat condiţiile de securitate în mina de cărbune.

Mai multe