FOTO Dragoş Bucur, gazdă în casa SF de la Google

21 mai 2014 19:19   Actualitate
Ultima actualizare:

Actorul Dragoş Bucur a fost, ieri, gazdă în Casa Google, deschisă în Bucureşti. Conectat la Internet şi ajutat de tehnologia avansată, artistul a gătit, şi-a planificat vacanţa, a colindat muzee şi s-a relaxat citind. Totul doar cu câteva click-uri.

Giganţii Internetului au amenajat în centrul Capitalei, pentru prima oară în România, Casa Google, o locuinţă obişnuită, dar decorată în culorii vii, cu piese de mobilier nonconformist şi dotată până-n grindă cu echipamente şi servicii Google.

Dragoş, mândru de preparatul său

Ieri, gazdă în Casa Google a fost actorul Dragoş Bucur, care ne-a făcut, mai întâi, o demonstraţie în bucătărie. A pregătit guacamole (n.r. pastă de avocado), îndrumat de soţia lui, cântăreaţa Dana Nălbaru. A sunat-o de pe tableta conectată la televizorul din bucătărie. Era în maşină, la volan.

În living, gadget-urile sunt folosite pentru distracţie

„Am fost s-o iau pe Sofia de la şcoală, pentru că nu se simte bine", i-a spus Dana. Apoi, i-a explicat pas cu pas cum se face preparatul. La sfârşit i-a spus: „Iubire, să nu uiţi de sare!". N-a uitat, iar, în 15 minute, Dragoş a ieşit victorios din bucătărie.

Dragoş este învăţat de un reprezentant al Googlesă folosească ochelarii

Am trecut în living, în mijlocul căruia trona un televizor imens, la care erau conectate mai multe device-uri. „Acestea ne ajută să partajăm video-urile de pe YouTube, de pildă, sau discuţiile video purtate pe Hangout cu prietenii şi familia", ne-a explicat Dragoş.

În  camera copilului, bicicleta de pe perete sare în evidenţă

A urmat camera de divertisment în care obiectul de mobilier cel mai fistichiu este o lotcă umplută cu perne colorate, care ţine loc de canapea. Un spaţiu numai bun de planificat vacanţe pe Internet, cu ajutorul Street View şi Google Navigation.

Plasma înrămată din dormitor este un obiect nonconformist

Lotca pe post de canapea este piesa de rezistenţă a camerei de divertisment

Camera copilului, cu o bicicletă agăţată pe perete, este conectată şi ea la Internet. Se ştie că jocurile sunt în topul preferinţelor copiilor, dar există servicii, precum "Art Project" şi "World Wonders", prin care elevii pot vizita muzee şi arhive din toată lumea, folosind informaţiile obţinute la şcoală.

Dormitorul a fost lăsat la urmă, întrucât aici ne retragem seara, când mulţi dintre noi ne relaxăm citind. În această încăpere, plasma înrămată ca un tablou e conectată la tableta de pe care se deschide Google Play Book, un serviciu care cuprinde circa 5 milioane de titluri de cărţi.

Dragoş Bucur a testat, ieri, şi celebrii ochelari Google, care n-au apărut deocamdată pe piaţă pentru publicul larg, fiind încă în teste. Gadget-ul, care preia funcţii de la smartphone şi tabletă, l-a încântat pe Dragoş. „Ai impresia că eşti într-un film SF", a spus actorul. Ochelarii au accelerometru, giroscop, GPS, cameră foto şi video. În prezent, ei au fost vânduţi unui număr limitat de utilizatori din SUA, la preţul de 1.500 de dolari.

Mai multe