FOTO Este alergică la soare! Soluţia găsită de o femeie pentru a se proteja de ceea ce ar putea-o ucide

16 iulie 2013 17:22   Actualitate
Ultima actualizare:

O femeie din Marea Britanie este nevoită să se îmbrace într-o burka pentru că este alergică la soare.

Dennis Queen, în vârstă de 40 de ani, nu poate să iasă din casă fără să fie acoperită în totalitate din cauza bolii sale. După doar câteva minute în lumina soarelui, pielea femeii se înroşeşte şi o ustură.

Singura îmbrăcăminte care o ajută e burka, purtată în mod tradiţional de femeile musulmane.

"Am încercat să aplic tot felul de crème de protecţie şi să port pălări, dar nu a funcţionat. Mâncărimea era insuportabilă şi ajunsesem să nu mai ies din casă. Burka e singurul lucru care îmi oferă cu adevărat protecţie împotriva soarelui şi chiar îmi place să o port", a povestit Dennis.

Femeia din Manchester a încercat să se acopere cu diverse haine, dar niciun obiect vestimentar nu era potrivit. A căutat haine speciale pentru persoanele alergice la soare şi a realizat că o burkă e foarte similară.

"Ajunsesem să arăt în ultimul hal, purtam rochii lungi şi hanorace. Aşa că am căutat haine speciale, iar burka seamănă foarte bine cu astfel de obiecte vestimentare. În loc să dau bani pe lucruri scumpe, m-am dus la magazinele de second hand şi mi-am luat mai multe burka şi esarfe", a mai spus Dennis.

Cel mai greu a fost însă să treacă peste reacţia celor din jur şi peste discriminarea adusă femeilor musulmane.

"Oamenii presupun că sunt musulmană, ceea ce nu m-ar deranja dacă nu ar exista comentarii rasiste. Am fost numită trădătoare. Am fost cu adevărat şocată de frica şi ura oamenilor", a completat Dennis.

Mai multe