FOTO Femeia cu păr de 1.000.000 £ trage camioane

14 mai 2014 18:59   Actualitate
Ultima actualizare:

Incredibil, dar adevărat! Joanna Sawicka, în vârstă de 26 de ani, trage cu părul camioane de 2,5 tone. Recunoscută de Cartea Recordurilor pentru performanţele sale, ea şi-a asigurat recent pletele pentru 1.000.000 lire (5,5 milioane lei).

Povestea Joannei Sawicka, cu numele de scenă Anastasia IV, uimeşte întreaga lume. Tânăra de 26 de ani, stea a circului din Londra, originară din Polonia, este persoana cu cel mai rezistent păr de pe planetă.

Recent, ea a reuşit să tragă cu părul un camion cu greutatea de 2,5 tone pe o distanţă de 20 de metri pe Bulevardul Shaftesbury. La circ, apare în numere în care este suspendată de suporturi înalte numai legată de păr. La 8 aprilie 2011, Sawicka a stabilit primul record mondial.

Ea a reuşit atunci să susţină cu părul greutatea unei alte persoane de 53,4 kilograme, în timp ce era suspendată cu capul în jos. Secretul rezistenţei cu totul neobişnuite a părului său este că îl tratează zilnic cu două sticle de balsam.

Joanna a venit iniţial la Londra să studieze biochimia. Însă după ce l-a cunoscut pe artistul de circ Hannibal Hellmurto într-un bar, viaţa ei s-a schimbat complet.

S-a căsătorit cu acesta şi a început să se antreneze pentru numere de acrobaţie. "Ideea de a mă alătura circului mi s-a părut romantică", a povestit Joanna, recunoscând că a suferit mari dureri până şi-a întărit părul. Ea îşi piaptănă pletele cu mare atenţie, fiindcă, dacă trage de fire când sunt încâlcite, le slăbeşte structura.

Mai multe