FOTO La mulţi ani, Tudor Gheorghe! Uite cum arăta în tinereţe interpretul interzis pe vremea comuniştilor!

1 august 2013 11:02   Actualitate
Ultima actualizare:

Tudor Gheorghe împlineşte azi vârsta de 68 de ani. Uite-l pe artist cum arăta în tinereţe, într-o imagine de senzaţie!

Tudor Gheorghe, care în spectacolele sale, a împletit cu succes poezia şi muzica îşi serbează astăzi ziua de naştere. Tudor Gheorghe a fost interzis o bună perioadă de timp pe vremea lui Nicolae Ceauşescu, însă, artistul face şi acum furori în rândul unui public extrem de numeros.

Artistul s-a născut la 1 august 1945, în comuna Podari din judeţul Dolj. Tatăl său, mare iubitor al cântecelor bisericeşti, a fost arestat ca legionar şi deţinut politic la Aiud. Tudor Gheorghe a urmat Liceul „Nicolae Bălcescu" din Craiova, urmând ca apoi să se înscrie la Institutul de Teatru din Bucureşti, clasa de actorie, pe care l-a absolvit în anul 1966. În acelaşi an, interpretul a fost angajat la Teatrul Naţional din Craiova, pe a cărui scenă a debutat în piesa „Cocoşul negru", de Victor Eftimiu.

Primul recital l-a susţinut în anul 1969, cu poezii ale autorilor Lucian Blaga, Tudor Gheorghe şi Ion Barbu. Pe vreamea dictatorului Nicolae Ceauşescu, Tudor Gheorghe a spectacolele sale fiind cenzurate şi, la un moment dat, chiar au fost interzise. Restricţia i-a fost impusă imediat după premiera spectacolului „Pe-un franc poet", din 1979. Tudor Gheorghe a putut reveni pe scenă, abia după Revoluţia din 1989.

Mai multe