FOTO Peştişorul auriu, operat de o tumoră la cap

17 septembrie 2014 16:03   Actualitate
Ultima actualizare:

Premieră în Melbourne, Australia! George, un peşte auriu în vârstă de 10 ani, a fost supus unei intervenţii chirurgicale timp de 45 de minute pentru a i se îndepărta o tumoare.

Micuţul George avea mari greutăţi la respiraţie şi nu putea înota din cauza unei tumori uriaşe care-i crescuse pe cap. Peştişorul în vârstă de 10 ani îşi putea găsi sfârşitul oricând, mai ales că boala îi afectase şi vederea. Însă, medicii de la o clinică veterinară din Melbourne, Australia, au descoperit la timp tumoarea şi i-au oferit încă o şansă la viaţă superbului peşte exotic, care cântăreşte doar 80 g.

Doctorul veterinar Tristan Rich l-a băgat de urgenţă într-o operaţie delicată de 200 de dolari (682 de lei) şi i-a îndepărtat cu grijă tesuţul canceros. După intervenţia chirugicală, care a durat 45 de minute, bătrânul George a fost trimis la „reanimare” într-un acvariu steril şi i-au fost administrate analgezice şi antibiotice. La câteva minute, peştişorul şi-a revenit miraculos din anestezie şi a început să înoate vesel. Medicul spune că micuţul pacient are şanse să trăiască încă 30 de ani de acum încolo.

Mai multe