FOTO Regina Letizia, în sânii goi! Tabloul controversat i-ar putea crea probleme

20 iunie 2014 14:38   Actualitate
Ultima actualizare:

Letizia, noua Regină a Spaniei, e iubită de popor. La ceremonia de încoronare de joi de la Madrid, s-a văzut imediat că şi ea, şi Felipe al VI-lea au tot sprijinul spaniolilor: mulţimea adunată pe traseul oficial i-a aplaudat şi întâmpinat cu urale.

Dar când Prinţul Felipe şi-a anunţat logodna cu prezentatoarea tv în 2003, Letizia a fost o alegere controversată.  Era divorţată, avea o carieră în jurnalism şi câteva secrete numai de ea ştiute.

Unul e o pictură făcută de un prieten apropiat, artistul cubanez Waldo Saavedra. În tablou, viitoarea Regină apare în sânii goi, ceva ce nu are cum să fie pe placul celor care o critică pe Letizia.

Însă pictorul insistă că soţia lui Felipe nu a pozat niciodată goală pentru el. Pictura a fost realizată cu ajutorul unor fotografii şi a imaginaţiei lui Saavedra.

Conform acestuia, cei doi s-au cunoscut în 1996, când Letizia avea 24 de ani. Pe atunci, ea lucra la un ziar mexican în Guadalajara şi a scris un articol despre o expoziţie a lui Saavedra.

“Atracţia dintre ei a fost puternică şi au devenit prieteni apropiaţi”, potrivit publicaţiei “El Mundo”.

Artistul a recunoscut că s-a îndrăgostit de Letizia, dar nu i-a spus niciodată. De fapt, viitoarea Regină avea o relaţie cu cineva pe atunci, un amic al pictorului, Fernando Olvera.

La un moment dar, Saavedra i-a propus să îi fie model pentru o serie de picturi inspirate de Goya şi Picasso. Letizia a fost de acord şi i-a servit drept muză pictorului, care a scris şi poezii despre ea.

După ce Letizia s-a întors în Spania, nu a mai ţinut legătura cu Saavedra. Probabil, Regina nu s-a gândit că prietenia lor ar putea să îi dăuneze, mai ales că acele zile sunt demult uitate de Letizia.

Regele Felipe al VI-lea a depus joi jurământul de credinţă, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Madrid, în faţa membrilor Congresului. Noul monarh a venit la Palatul Parlamentului alături de soţia sa, Letizia, şi cele două fiice. În discursul său, Felipe al VI-lea a promis o schimbare la faţă a monarhiei. El a preluat tronul după ce tatăl său, Juan Carlos (76 de ani), a abdicat, după 39 de ani de domnie.

Mai multe