FOTO+VIDEO Recordul mondial la mersul pe frânghie, doborât! Ce distanţă a putut să parcurgă

25 septembrie 2013 11:20   Actualitate
Ultima actualizare:

Recordul mondial la mersul de frânghie a fost doborât de campionul mondial de sport extrem Mich Kemer. Tânărul şi-a depăşit propriul rezultat înregistrat în 2012, de 222 m. În acest an, Mich a reuşit să parcurgă 250 de metri pe frângie. Pentru a mări suspansul, sportivul a ales să întindă frânghia peste un lac.

Tânărul nu s-a lăsat descurajat de faptul că la început nu reuşea să-şi menţină echilibrul decât şase metri, după care se prăbuşea în apă. I-au trebuit mai mult de 20 de zile, însă într-un final a reuşit să-şi doboare recordul şi să parcurgă 250 de metri de frânghie.

Pentru a reuşi să-şi menţină echilibrul, Mich îşi ţinea braţele întinse la orizontal şi a dat dovadă de o concentrare spectaculoasă. Orice clipă de neatenţie putea însemna pierderea echilibrului şi un nou eşec.

„Trebuie să rămâi concentrat, să ai rabdare şi să ţii cont de circumstanţe. Apa era minunată, soarele strălucea, iar lacul limpede precum oglinda. Totul a fost la fel de pur ca apa. M-am simţit perfect conectat cu natura. Totu-i doar energie şi spirit.", a declarat Mich.

Mich plănuieşte să-şi întreacă recordul în fiecare an cu câte 10 metri pentru ca la 40 de ani să ajungă să poată merge pe frânghie 400 de metri.

Mai multe