Frică de penalty-uri

3 august 2010 17:38   Actualitate
Ultima actualizare:

Unirea Urziceni joacă azi la Sankt Petersburg returul din turul trei preliminar al Ligii Campionilor împotriva lui Zenit, după ce în prima manşă scorul a fost 0-0.

Căpitanul George Galamaz spune că Unirea trebuie să înscrie neapărat la Zenit pentru a nu ajunge la lovituri de departajare.

"Dacă va fi 0-0 după 120 de minute, ne strângem jucăriile şi plecăm acasă. Până acum niciodată n-am reuşit să câştigăm un meci la loviturile de departajare. Penalty-urile sunt o loterie", a declarat jucătorul la plecarea spre Sankt Petersburg.

De aceaşi părere este şi portughezul Antonio Semedo. "Nu ne gândim la 0-0, este mai bun un egal cu gol marcat. Dacă vom deschide noi scorul, sigur nu vom pierde", a declarat pentru "Click!" cel poreclit "Pantera".

Unirea Urziceni a pierdut de două ori consecutiv Supercupa României la loviturile de departajare în faţa lui CFR Cluj.

În 2009, a fost învinsă cu 3-2, au ratat Pădureţu, Rusescu şi Frunză, iar în 2010, a pierdut cu 2-0, de data aceasta lista ratangiilor fiind mai mare: Marinescu, Maftei, Brandan şi Petre Marin.

5 motive pentru care Unirea va trece de Zenit

* Unirea joacă mai bine în deplasare decât acasă. În sezonul trecut din Liga I, a acumulat cele mai multe puncte în clasamentul meciurilor din deplasare.* Vicecampioana României are un lot mai omogen decât cel al lui Zenit.* Ialomiţenii au avantajul experienţei acumulate în grupele Ligii Campionilor* Forma bună a portarului lituanian Giedrius Arlauskis, care a salvat echipa la multe faze grele în partida tur* Urziceniul se poate califica şi în cazul unui egal, în vreme ce Zenit are doar varianta victoriei

5 motive pentru care Unirea nu va trece de Zenit

*Ruşii au un lot mai valoros decât cel al Unirii.* Zenit nu are probleme financiare, în timp ce clubul ialomiţean este aproape de faliment* Urziceniul are patru absenţe importante în linia de mijloc: Pădureţu, Apostol, Paraschiv şi Ricardo* Ruşii au o experienţă internaţională mai bogată* Formaţia antrenată de Luciano Spalletti se află în plin campionat şi are avantajul că a disputat mai multe meciuri până acum, în timp ce Unirea are doar trei partide oficiale jucate în actualul sezon.

Stadionul lui Zenit este pe o insulă

* Arlauskis, monitorizat de un club din Rusia. Ziarele din Sankt Petersburg şi Moscova au scris ieri că portarul ialomiţenilor va fi urmărit în această seară de o echipă de top din Rusia. Arlauskis a negat însă această variantă.

* Brandan şi Semedo sunt titulari. Cei doi jucători nu au evoluat în partida tur de la Bucureşti. Ei au fost pedepsiţi atunci de antrenorul Ronny Levy pentru că au petrecut într-un club după meciul de campionat cu Pandurii.

* Stadionul lui Zenit e înconjurat de apă. "Petrovski Stadion" e construit pe insula Petrovski, înconjurată de apele râului Malaya Neva, şi are o capacitate de 21.570 locuri. Din 2011, fosta câştigătoare a Cupei UEFA va juca pe o arenă nouă cu 62.000 de locuri.

* Ruşii cred că Unirea e o echipă modestă. Atacantul lui Zenit, Maksim Kanunikov, le-a declarat jurnaliştilor din Sankt Petersburg că formaţia antrenată de Ronny Levy s-ar bate pentru locul şase în prima ligă din Rusia.

Mai multe